Blossas 20 år med årgångsglögg: ”Varje år händer nåt som aldrig hänt förut”.
Folk o folk fick några ord med Blossas Chief Blender, Åsa Orsvärn, om åren som gått sedan den första årgångsglöggen – och det finns många historier att berätta.
Läs mer »Här hittar du hela vårt utbud av glögg, både klassiska och nya smaker från klassikern Blossa och uppstickaren Glöet som producerar mousserande glögg.
Sökfilter
Folk o folk fick några ord med Blossas Chief Blender, Åsa Orsvärn, om åren som gått sedan den första årgångsglöggen – och det finns många historier att berätta.
Läs mer »Idag lanseras årets glögg, Blossa 23! Och eftersom det är ett jubileumsår går man tillbaka till rötterna och årets destination är Stockholm - men smakerna kanske är desto mer överraskande.
Läs mer »Blossa har i år startat en auktion där högstbjudande vinner en exklusiv glöggprovning för 10 personer på Ulfsunda slott med Chief Blender Åsa Orsvärn. Pengarna går oavkortat till Musikhjälpen 2022.
Läs mer »”B-L-O-S-S-A, glöggen heter Blossa”, är en sångrad många känner igen från förr. Nu tar artisten och juldrottningen Sarah Dawn Finer ett omtag och gör sin egen version av den klassiska melodin.
Läs mer »Den klassiska kryddade glöggen har länge fått värma oss som den är, på sin höjd blandad med russin och mandlar. Men fler och fler upptäcker det kryddade vinets potential i drinkar och cocktails! Här har vi samlat festliga exempel på glöggdrinkar.
Läs mer »Varför blanda glögg och bubbel och vad sjuttsiken äter man till? Vi har ställt fem frågor om "glubbel" till duon bakom succén Glöet: Anette och Juha-Matti Raunio.
Läs mer »Nu släpper Glöet en nyhet för dig som vill ha en lite mer strålande jul. Glöet Gold är glubblet med glöggens varma kryddor i kombination med det mousserande vinets svalkande bubblor - och en gyllene touch för festen.
Läs mer »Nu lanseras Blossa Rosé - en torrare och fruktigare glögg som har ett friskt rosévin som bas. Blossa Rosé serveras med fördel kall med en isbit eller två i - men självklart kan du värma den också.
Läs mer »I år har Blossa tagit sig till New Orleans och inspirerats av gatorna där jazzmusiken vibrerar och intrycken flödar.
Läs mer »Har du rödvinsglögg över och är sugen på en drink? Gör Tina Shines vintriga version av Vodka Sour. Vi kallar den Sour Polaris - både god och svinnsmart!
Läs mer »Hantverksglöggen 2021 har en god smak av apelsin och pomerans. Och bakom designen står Åsa Larsjos som är en hyllning till kurbits och allmogemåleri.
Läs mer »Nu lanseras den nya mousserande glöggen Glöet Orange Sparkling & Spices, en välsmakande och julig variant på de trendiga orangevinerna.
Läs mer »Naranja, "apelsin" på spanska, är en tjock halsduk inspirerad av Blossa 21 och skapad med bara ett par enkla stygn. Här kan du beställa det vackra stickmönstret.
Läs mer »Hantverksglöggen 2021 med smak av apelsin och pomerans - en hyllning till vår nordiska hantverkstradition.
Läs mer »Granen fanns på plats och glöggen var rykande varm. På hotell Haymarket by Scandic slog Blossa förra året upp dörrarna till Rum 24 – en jul-oas för alla som älskar julen lite extra. Självklart blev det en succé!
Läs mer »Blossa presenterade 2021 två spännande nyheter: Blossa Trestjärnig Brons spetsad med whiskey och Blossa Sparkling & Spices Classic Red i alkoholfri tappning.
Läs mer »Blossa färdades 2021 till den spanska staden Valencia för att hitta inspiration till det årets smak - en hyllning till den solmogna apelsinen.
Läs mer »Traditionen med Blossa årgångsglögg startade 2003, och sedan 2011 reser Blossa varje år till en ny plats för att hämta inspiration till årets glögg.
Läs mer »Hur hantverksmässig är egentligen glöggtillverkning? Vi har fått en pratstund med Chief Blender, Åsa Orsvärn om arbetet med svenskarnas favoritglögg BLOSSA.
Läs mer »Bjud in till en härlig glöggträff med läckra tilltugg och ångande varm glögg. Vi har förslag på coronanapassade och annorlunda glöggmingel. Recept och tips.
Läs mer »Att glödga vin innebar att man dränkte en sockertopp i sprit och antände den så att sockret smälte ned i vinet. Blossas kryddmästare berättar mer om det kryddade vinet.
Läs mer »I november firas viner som vunnit pris i tävlingen IWSC i London och då kommer de mousserande glöggarna från Glöet att få motta medalj.
Läs mer »Många har efterfrågat Blossa 2010 med smak av saffran och 2020 lanserade Blossa en härlig vitvinsglögg med Blossas klassiska kryddor och toner av just saffran.
Läs mer »Blossa Sparkling & Spices Classic Red - en bubblande dryck där glöggkryddor förenas med mousserande rött vin.
Läs mer »En fräsch och fruktig bubblande dryck där glöggkryddor förenas med mousserande vin. Smak av kanel, kardemumma, kryddnejlika och en frisk ton av citrus.
Läs mer »Vad sägs om saffransplättar med tranbärssylt, julsnittar med vedrökt karré och senapsröra, eller pepparkakor med mousse på ädelost, grädde och honung?
Läs mer »Succén med Glöet, en färdigblandad dryck som består av glögg och mousserande vin, följs nu upp med en vit mousserande glögg!
Läs mer »Vid juletid för fem år sedan bjöd Anette och Juha-Matti Raunio sina vänner på glögg toppat med mousserande vin. Det blev starten för Glöet och succén följs nu upp med en vit bubblande glögg!
Läs mer »Vår skribent och matforskare Richard Tellström har grottat ner sig i advent och i hur våra traditioner vad gäller mat och dryck innan jul kom till.
Läs mer »Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa, berättar om arbetet bakom årgångsglöggen.
Läs mer »Blossa skapade i samarbete med Miss Li en ny låt 2021. Låten "Den vintertid nu kommer" är en hyllning till vintern och en påminnelse om att värna om sina nära och kära.
Läs mer »Här ger vi GT:n ett nytt ansikte! Byt gin mot glögg och du har julens glöggdrink redo att serveras. Du kan själv välja om du vill göra den superenkel, syrlig eller söt.
Läs mer »Kall och regnig midsommar? Ingen fara! Värm dig och dina gäster med Blossas svar på snaps.
Läs mer »