Tips på praktiska och snygga prylar till årets picknick.

Vi har samlat ihop några praktiska och snygga prylar som du kan behöva till vårens och sommarens härligaste picknick.

Picknicksmörgås med laxröra och färggrann sallad.

Längtar du efter en att umgås utomhus med dina vänner? Då finns det knappast något härligare än en picknick i naturen. Vi har samlat ihop några praktiska och snygga prylar som du kan behöva till vårens och sommarens härligaste picknick.

Stilfull picknickkorg i svartvitt

Den här picknickkorgen är lätt att packa i och du får överblick över allt du har med dig. Materialet är i tålig canvas med plastad insida. De fällbara handtagen kan enkelt fällas ihop så att korgen tar mindre plats. Korgen på bilden kommer från Åhlens.

Picknickkorg

Hög kylväska, perfekt för flaskor

Den här snygga kylväskan i sobert grått passar perfekt för drycker. Packa ned några vinflaskor eller två 1,5-liters PET flaskor. Kylväskan har både handtag och axelrem som gör den enkel att bära. Kylväskan på bilden är från Sagaform.

Hög kylväska

Snygg picknickfilt utan hörn

En dekorativt mönstrad rund picknickfilt ger ett mer inbjudande intryck än en filt med raka hörn. Om det är lite fuktigt är det bra med en filt som har vattenavvisande mjukplast på undersidan. Vissa picknickfiltar har en smart tillhörande bärrem med kardborreknäppning som gör den enkel att bära med sig. Filten på bilden är från H&M HOME.

Rund picknickfilt

Tallrikar, glas och bestick i tålig plast

Visst är vi överens om att inte längre använda engångsartiklar i plast på utflykten? Då fungerar slittåliga, hållbara plastprodukter utmärkt. Den här picknickserien är dessutom riktigt tjusig, så den passar perfekt att duka med även hemma i trädgården, på altanen eller balkongen. Små tallrikar, skålar och alla glas säljs i förpackningar om fyra, stora tallrikar om två och besticken kommer i 12 delar – fyra gafflar, knivar respektive skedar. Just den här serien kommer från Sagaform.

Glas och tallrikar i tålig plast till picknick

Lyxig picknickpläd med fack

En lyxig picknickpläd har smarta fack med dragkedja för förvaring av småprylar. Undersidan är vattenavvisande och det finns ett handtag att bära den ihoprullade pläden i. Den här är 130 x 170 cm stor och finns i beige, grått och svart från Sagaform.

Lyxig picknickpläd

Klassisk virkad väska

Flaskan och termosen står stadigt i den söta, virkade korgväskan från Ceannis. Den är praktiskt att packa i och rymmer även filt och något att äta.

Virkad väska

Designad flaska för varma och kalla drycker

Sowden Bottle är en termos i rostfritt stål formgiven av George Sowden. Termosen fungerar för både varma och kalla drycker. Materialet är av rostfritt stål med ett skruvlock i plast. Den passar bra till både varma och kalla drycker. Flaskan finns i massor av roliga färger och i två olika storlekar. Du hittar den bland annat hos Länna Möbler.

Flaska i rostfritt stål

Färgglada servetter

Glöm inte att ta med servetter på pickniken och festa till med ett vackert tryck.

Somriga servetter till picknick

Skydd mot solen

Ibland har man tur och det blir soligt och varmt på utflykten. Då kan det vara skönt att skydda ögonen och huvudet. KappAhl har några klassiska strandhattar som du ser på bilden.

Strandhattar

Färgglada muggar och tallrikar i bambu

Satsa på trevliga tallrikar i bambu med matchande muggar i samma material. De finns i flera fina färger på Åhlens.

Muggar och tallrikar i bambu till picknick

Vin i lätt och praktisk förpackning:

Las Moras Organic Chardonnay Reserve, 750ml PET-flaska

91,00 kr


Det här ekologiska vita vinet från Argentina är i en praktiskt PET-flaska som både är lätt att bära, oömtålig och klimatsmart eftersom den går att panta. Perfekt till picknick!

AUSSIE Flamingo Blush Rosé

83,00 kr


AUSSIE Flamingo Blush Rosé har en bärig doft med inslag av jordgubbar, hallon, mogen persika och melon. Rosévinet är medelfylligt och friskt med en mycket bärig med trevlig eftersmak.