Il Molo håller öppet när Gallerian har stängt.

Il Molo är det senaste restaurangtillskottet i Gallerian mitt i Stockholm. Italienaren rymmer både matsal och kafédel och har totalt 160 sittplatser. Här kan man njuta av en välbehövlig paus under shoppingturen eller hänga kvar efter att butikerna stängt.

Italienska Il Molo i Gallerian.

Il Molo är nämligen den första restaurangen i köpcentret som har öppet efter att alla affärer har stängt. De erbjuder frukost, lunch, middag och barhäng.

Kattis Fridell är restaurangchef och i köket styr pojkvännen Patricio Kienast.

– Ingen av oss har ursprung i Italien, men vi är verkligen Italien wanna be:s som alltid lagar italiensk mat och vår senaste resa gick till Sardinen. Vi kommer säkert bo i Italien en dag, skrattar Kattis Fridell.

Den som är bra på italienska vet att Il Molo betyder piren, vilket ger oss en ledtråd om var krogparet arbetat tidigare. Svaret är Restaurang Piren i Kristineberg.

På Il Molos meny går det att hitta mat från hela Italien, men främst från den södra delen. Självklart går det att beställa pizza, pasta, pesto, panini och prosciutto. Men utöver de italienska P:na har Kattis Fridell en annan favorit.

– Jag älskar vår risotto! Men jag tycker verkligen att alla ska testa vår pizza, då degen i den har fått jäsa i 72 timmar, berättar Kattis Fridell.

FAKTARUTA

Bakverk

Namn: Kattis Fridell

Ålder: 33

Familj: 2 barn och sambon Patricio.

Favoritkrog: Bistro Bananas på Skånegatan i Stockholm och Bord 27 i Göteborg

Dryck till pizza: Öl

Favoritsprit: Gin i alla dess sorter

Senaste resan: Sardinien

Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico Riserva

239,00 kr


Ett perfekt vin till italiensk mat!  Passar framförallt tillmedelkraftiga kötträtter.

En ursprungstypisk modern Chianti med klassisk krydda och elegans. I doften märks körsbär, kryddor, lakrits och kakao. I smaken kommer fina syror fram tillsammans med mörka körsbär och genuin toskansk tanninstruktur.