Nyöppnat boutiquehotell i världsklass mitt i Stockholm.

Efter fyra års ombyggnation öppnar Bank Hotel i Stockholm. Ett förstklassigt boutiquehotell med 115 rum samt restauranger, barer, lounger och takterrass.

Rum på Bank Hotel i Stockholm

Stureplansgruppen satsar på ytterligare ett hotell i Stockholms city – Bank Hotel. Den här gången handlar det om ett förstklassigt boutiquehotell med 115 rum samt restauranger, barer, lounger och takterrass.

Efter en omfattande ombyggnation som i runda slängar har tagit fyra år har Bank Hotel nyligen slagit upp sina portar. Namnet kommer från den verksamhet som bedrevs här i början på förra sekelskiftet när Bankaktiebolaget Södra Sverige höll till i lokalerna. 

Det finns fortfarande kvar detaljer från den tiden, både interiört och på utsidan. Bland annat finns de gedigna entrédörrarna i massiv brons kvar med bankens gamla firmamärke, en oktagon, inpräglad i ytan. Ugglor och ekorrar pryder ornamenten runt entrén och de båda djuren går igen på flera ställen i inredning. Ugglan representerar klokhet och vishet och ekorren sparsamhet. 

Bank Hotel är beläget på Arsenalsgatan på Blaiseholmen i centrala Stockholm. Just den här gatan är en lugn gågata, men den ligger bara ett stenkast från Nybroviken och huvudstadens shopping-, kultur- och nöjesdistrikt. 

Modernt boutiquehotell i världsklass

Den ursprungliga byggnaden uppfördes i början av förra seklet med inspiration av ett renässanspalats, vilket arkitekterna bakom ombyggnationen Jonathan Söderblom och Peter Ågren från Millimeter Arkitekter har tagit hänsyn när de omvandlade de forna banklokalerna till ett modernt hotell. 

Även om Bank Hotel är ett utpräglat lyxhotell vill de hellre bli jämförda med de mer moderna hotellen Lydmar, Diplomat, Nobis och Strand än det mer klassiskt exklusiva Grand Hôtel. 

– Det här är min vision av ett exklusivt boutiquehotell, ett hotell som skulle stå sig väl i konkurrensen med topphotellen i London, Paris eller New York, säger Stureplansgruppens VD och huvudägare Vimal Kovac.

Restaurangen på Bank Hotel

Konst på väggarna i restaurang Bonnie's

Restaurangen Bonnie’s ligger i den gamla bankhallen. Namnet är inspirerat av de mytomspunna gangstrarna Bonnie and Clyde som åkte runt i 1930-talets Amerika och rånade banker, affärer och bensinstationer. Här är stor rymd med högt i tak och takfönster som släpper in massor av ljus. Marmorpelare och vitmålade valv samt ett klassiskt svart- och vitrutigt marmorgolv ger ett pampigt intryck. Stora målningar pryder fondväggarna. 

Konst är något som är centralt i inredningen. På väggarna i de gemensamma utrymmena såväl som på rummen hänger noggrant utvalda tavlor. Det finns verk ur hotellets egen konstsamling och i lobbyn hänger verk ur advokatfirman Vinges samling, som de inlett ett samarbete med. Även Young Art, vilka arbetar med att lyfta morgondagens stjärnor, visar upp verk från unga svenska konstnärer i flera av hotellrummen.

Middag Bank Hotel

Två mindre barer

I de båda barerna Papillon och Sophies kan gästerna slappna av efter en shoppingdag eller viktiga möten. Papillon är den mer elegantare av de två, inredd med polerad marmor, heltäckningsmattor och mahogny på väggarna - allt inspirerat av det gamla bankdirektörens kontor. Efter att ha vistats i matsalen, där akustiken inte är helt tillfredsställande, är kontrasten och lugnet påtagligt i Papillon. När folk o folk besöker hotellet pågår renoveringen fortfarande i Sophies bar. Den kommer senare att fungera som en all-day lounge där man kan mötas för en lättare middag eller after work.

Badrum på Bank Hotel

115 rum

De 115 rummen är mellan 19 och 91 kvm stora och priset på ett standardrum ligger på 3 000 kronor. Stylisterna Ida Luga och Lo Bjurulf har skapat ljusa rum med harmoniska färgskalor och använt material som sten, trä och exklusiva tyger. Badrummen går i marmor och mässing och i några av dessa kan du ligga i ett fristående badkar och njuta av utsikten över takåsarna. Det finns åtta sviter, den största är på 185 kvm med fönster från golv till tak och en härlig takterrass med utsikt över vattnet. 

Patrik Tuomisto är VD för det nyöppnade hotellet. Han har gedigen hotellerfarenhet och från bland annat ledande positioner på andra framgångsrika boutiquehotell. I ett pressmeddelande säger han:

– Att få vara en del av öppningen av Bank Hotel är en dröm för mig. Bank Hotel är ett hotell som utmärker sig, en mötesplats som kommer att erbjuda en alldeles unik atmosfär och upplevelse för både hotellgäster och stockholmare.