Stockholms tre skönaste uteserveringar när du vill möta våren!

folk o folks Viggo Cavling ger dig sina tre bästa tips när du vill lapa sol i huvudstaden.

Uteserveringen, Långa Raden Stockholms tre skönaste uteserveringar

I helgen firar vi att Jesus Kristus fick återvända till sin pappa efter sin tämligen misslyckade sejour på jorden. Jesus blev mördad av den romerska ockupationsmakten och fick ju aldrig själv uppleva att han skapade en världsreligion. Men vi andra kan ju glädja oss åt hans gärning och få inspiration. Jesus var ju på många sätt den första slackern som istället för att arbeta gick runt och “inspirerade” människor. Han gjorde ett gäng magiska handlingar och den första av dem alla enligt Bibeln var när han förvandlade vatten till vin på ett bröllopskalas. Och inte vilket vin som helst utan ett vin som var bättre än det första vinet som tagit slut. Följaktligen tycker folk o folks Viggo Cavling att du ska hylla Jesus och våren på en uteservering med ett glas gott vin. Här är tre förslag om du befinner dig i huvudstaden.

Uteservering, Strandvägen 1 Stockholms tre skönaste uteserveringar

Strandvägen 1/Milles, Strandvägen 1

Hotellmagnaten Pelle Lydmar står bakom dessa två krogar som har gemensamt kök. Strandvägen till vänster är den något mer folkliga krogen med en stor bar och rejäl uteservering. På systerkrogen Milles är det mer intimt och detta har blivit lite av östermalmarnas vardagsrum. Här ska du gärna ha en liten knähund i famnen och en flaska rosévin framför dig. På Strandvägen funkar det även med öl eller bara ett glas vitt vin. Zlatan går hit ibland och då blir det kaos på gatan. Här får du flest magiska soltimmar i huvudstaden. Maten är inte toppklass även om priserna är höga så välj helst inte det dyraste om du är hungrig. Annars bara fortsätt med vin.

Uteserveringen, Sturehof Stockholms tre skönaste uteserveringar

Sturehof, Stureplan 2

Här är solluckan några timmar under eftermiddagen. Sturehofs uteservering fungerar dock som är läktare till stadens mest spännande scengolv: Stureplan. Här händer alltid kul saker och roliga möten. Stureplan är epicentrum för alla i Sverige som vill synas. Från kungligheter via bankrånare till fotbollsspelare, författare och frisörer. Här möts alla utom politiskt korrekta miljöpartister som föredrar att hänga på Södermalm eftersom det är mindre ytligt. Här funkar det med en öl och här är maten riktigt bra. Kör in en skaldjursplatå och betänk att för tio år sedan såldes 200 ostron i veckan här. I dag är summan 2000. Till skaldjur dricker du med fördel en flaska champagne eller ett mousserande vin från Spanien eller Italien.

Uteserveringen, Långa Raden

Restaurang Långa raden, Gröna gången 1, Skeppsholmen

För att komma hit måste du passera två fantastiska uteserveringar: Grand Hôtel och Lydmar på Blasieholmen. Du måste också gå förbi Moderna museet som har en fantastisk uteservering i anslutning till Café Blom. Allt för att komma till detta hotell med vidhängande krog som är den första utposten i Stockholms skärgård. Hit hittar bara de som verkligen har koll och vill ha det bästa. Utmärkt brunch och fina drinkar framåt kvällen. Be personalen att leverera sin mest exotiska drink och ta emot sommaren som snart är ett faktum. Stockholms mest romantiska uteservering ackompanjeras då och då av Benny Anderssons pianospel.

03.05.2016