Julia Frej – mångsysslande artist och låtskrivare.

Julia Frej är artist och låtskrivare, men har också har ett förflutet som modell och som programledare i tv samt har gästat en rad olika program. Hon tog en paus i arbetet med sin första egna platta för att prata med folk o folk.

Julia Frej vid ett piano

Julia Frej är artist och låtskrivare som har gjort sig känd för att ha en stor röst som berör. Sitt stora genombrott som musiker fick hon 2017 när hon gjorde en svensk cover, ”Vi är skuggor”, på Broder Daniels ”Shoreline” som hon sjöng i TV4:s Nyhetsmorgon. Innan dess har vi kunnat se Julia i tv-rutan flera gånger tidigare.

2010 var hon en del i humormusikduon ”Kakan och Julia” på SVT ihop med Kakan Hermansson. 2011 hade de två premiär på talkshowen ”Kaka på kaka” för samma kanal – ett program med aktuella kändisar och humorfokus där Julia skrev låtar till gästerna. Hon har också varit programledare för realityserien ”Ink Master” på TV6.

– Programledare är egentligen inte min grej, även om jag inte har stängt dörren dit helt. Men det har aldrig varit mitt mål. Jag är frilans och jobbar främst inom kultur. Det kan vara uppdrag inom både tv och teater, säger Julia och fortsätter: – Jag är artist samt skriver låtar till mig själv och till andra artister. Det mesta jag gör handlar om musik – det är mitt liv. Jag vet inte vad livet skulle vara utan musiken.

Mångsysslare inom artisteri och kultur

Ett av alla olika uppdrag som Julia har haft är när hon medverkade i tv-serien ”Helt lyriskt” med Fredrik Lindström där hon tonsatte dikter av kända poeter. – Sådant är helt underbart – när jag får vara med i den typen av program som jag själv skulle välja att titta på. Under fyra år medverkade hon i en scenshow med Lotta Lundgren och Erik Haag om julbordet genom tiderna. Hon har också turnerat med artistkollegan Ebbot Lundberg och producerat en egen podcast med namnet ”Julia Frej Unplugged”. Hur kommer det sig att du valde en karriär med musiken i fokus? – När jag var sjutton år fick jag tag i en gitarr och lärde mig på egen hand att spela på den. Jag började spela i band och det var då jag upptäckte att det dels gav livet en slags mening, dels att skriva låtar är lite av min grej. Just nu håller hon på att skriva klart en platta som hon förklarar egentligen skulle ha varit klar för länge sedan om det inte vore för Covid-19. – Arbetet har blivit mycket försenat på grund av pandemin, och på grund av barn. Hon håller dessutom på att skriva på ytterligare en skiva. – Men jag har inte så mycket tid till skrivandet eftersom jag måsta giga hela tiden för att försörja mig, säger hon och berättar att Anora och CHILL OUT nyligen var med och sponsrade en av hennes konserter.

Julia Frej

Allsångsledare och show på gång

– Om jag ska drömma skulle jag vill jag jobba med teater igen, som jag gjorde innan pandemin slog till. Hon hade rollen som Ulla Winblad i teaterkonserten ”Bellman 2.0” som sattes upp på Västmanlandsteater i februari 2020 och därefter fortsatte på Uppsala Stadsteater i oktober samma år. Kort efter premiären i Uppsala blev de dock tvungna att ställa in alla föreställningar på grund av restriktionerna. – Jag skulle också vilja skriva mer åt andra och vara mer bakom scenen. Då kanske jag kan släppa en egen skiva om året samt åka på turné, men annars inte behöva synas så mycket. Vad har du på gång just nu? – Jag samarbetar med komikern Charlotta Björck. Vi håller på att skriva på en föreställning till början av 2023 med humor och musik och lite annat som är hemligt än så länge. I sommar kommer Julia att under några lördagar leda allsång på Royal Park i Hagaparken i Stockholm. – Det blir allsång på mitt sätt och med lite roliga inslag. Och berätta gärna att jag har en konsert den 6:e juli på Hasselbacken i Stockholm, tillägger hon innan vi avslutar intervjun.

Två somriga nyhter från CHILL OUT:

CHILL OUT Terre Siciliane Catarratto Zibibbo Organic

79,00 kr


Ett fruktigt, aromatiskt och friskt vin från Sicilien, gjord på ekologiska catarratto- och zibibbo-druvor. Vinet har blommiga aromer med smak av honungsmelon, päron och fläder i en generös och fruktig stil.

CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d'Oc

89,00 kr


CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d'Oc har en fräsch och fruktig doft med inslag av hallon, röda vinbär, citrus och örter. Smaken är fruktig med toner av hallon, röda vinbär, citrus och örter.

Om Julia Frej:

Ålder: 35 år Barn: Dottern Emma Lou, 4,5 år Syster: Jessica Frej, matinspiratör och kokboksförfattare som folk o folk har intervjuat flera gånger. Bor: På Södermalm i Stockholm Aktuellt i sommar: Konsert 6 juli på Hasselbacken i Stockholm samt allsång på Royal Park i Stockholm. Vinfavoriter: Är besatt av franska och italienska viner, som exempelvis Nebbiolo och Barolo eller iskallt, torrt vitt vin eller champagne.

CHILL OUT Terre Siciliane Catarratto Zibibbo Organic med pasta och citron

Nytt vin med smak av Sicilien.


Nu lanserar CHILL OUT Terre Siciliane Catarratto Zibibbo Organic i Systembolagets beställningssortiment. Ett aromatiskt och friskt vitt vin från Sicilien gjord av de ekologiskt odlade druvorna catarratto och zibibbo.

Läs mer »