Sylve och Julia Alfrida sjunger om att vara stolt för den man är.

Under våren slog de båda artisterna Sylve och Julia Alfrida sig ihop och skrev ”Legacy” i hopp om att den skulle bli den officiella låten vid Pride Stockholm. Valet föll inte på deras låt, men med facit i hand blev det nästan till det bättre.

Sylve och Julia Alfrida

När folk o folk når Sylve och Julia Alfrida sitter de i bilen på väg till Skåne. Det är fredag och World Pride har precis dragit i gång. World Pride hålls vartannat år någonstans i världen och 2021 står Malmö Pride och Happy Copenhagen gemensamt som värdar. Sylve och Julia är på väg till en spelning på klubben Red Shoe i Malmö. 

– Vi ska också uppträda på Malmö Live nästa vecka, tillägger Sylve.

Sylve och Julia träffades i oktober 2020 på en spelning på Timebar i Stockholm. 

– Det var på musikklubben Premiär First Time – ett nytt koncept för att lyfta fram osignade artister, förklarar Sylve.

Ville bli den officiella Pride-låten 

Nästa gång de träffades var på ett Stockholm Pride event i mars 2021 där båda hade en spelning. De klickade och kände att de ville göra något ihop. De skrev låten Legacy och skickade in den som förslag att bli den officiella låten till Stockholm Pride 2021. Det slutade med att låten inte blev vald, men de båda artisterna blev inbjudna att spela den under festivalen ändå. 

– Låten är så bra att vi beslutade oss för att åka runt och spela den på fler ställen än bara under Pride i Stockholm. Förutom de båda spelningarna i Malmö kommer de även att uppträda på West Pride i Göteborg i månadsskiftet september-oktober och diskussioner pågår med fler städer i Sverige samt London, berättar Julia.

Det här är bara början för Sylve och Julia

Julia Alfrida och Sylve med True Colours Cava

Legacy är bara den första låten i ett samarbete som de vill ska fortsätta. De har redan börjat skriva på nästa.

– Vi är båda HBTQ-artister och vi tycker att det släpps för lite bra musik på det här temat, säger Sylve.

– Legacy har ett internationellt och modernt sound och tillhör kanske inte den typiska schlager-Pride-genren. Den är helt enkelt en väldigt bra poplåt som kommer att kunna spelas i många andra sammanhang, vilket vi också har märkt på Spotify då vi har fått mer support från vanliga spellistor än Pride-spellistor, säger Julia stolt.

Låten hade premiär på Spotify och Apple Music den 23 juli och den officiella premiärspelningen var under Prideveckan. Sylve och Julia har också tagit fram en spektakulär musikvideo där de har inkluderat fler välkända HBTQIA+-personer som visar på mångfald och bredd.

Hoppas på en bättre värld

Legacy har ett tydligt Pridebudskap och är ett politiskt statement att leva ut den man är. De sjunger till exempel ”I’ve got pride”.  

– När våra grannländer i EU inför lagar såsom förbud av spridande av information om könsidentitetsmässiga avvikelser, könsbyte och sådan information som anses främja homosexualitet bland unga, då hotas våra mänskliga rättigheter och vår demokrati på allvar. Därför är budskapen i Legacy så aktuella och viktiga, säger Sylve och Julia.

– Vi tror att genom att stå upp för den man är leder det till en bättre värld med mer acceptans, säger Julia.

– Precis som många före oss har lämnat en bättre värld till vår generation tillägger Sylve. 

Budskapen i texterna blir Sylves och Julia Alfridas ”Legacy” till framtidens HBTQIA+-personer.

Se musikvideon Legacy med Julia Alfrida och Sylve: