8 goda fördrinkar.

Ett härligt sätt att starta kvällen är med en fördrink. Vi listar 8 goda fördrinkar att bjuda på i sommar.

Slim Bee - en god fördrink.

Sommaren är här och det vankas grillkvällar, middagar och kalas med nära och kära. Varför inte börja kvällen med en härlig fördrink? Vi listar 8 goda fördrinkar med bas av både vodka, gin, rom, tequila, whiskey och calvados.

Så får du till den perfekta fördrinken

En god fördrink uppskattas alltid och får gästerna att känna sig lite extra välkomna. Kanske kan du anpassa fördrinken efter din publik? Är det en riktig tjejkväll kanske en fördrink med rosa bubbel är på sin plats, medan de mer grabbiga grabbarna föredrar en klassisk grogg.

Bra också om det finns något alkoholfritt alternativ om det kommer någon som inte vill ha alkohol. Överlag bör fördrinken inte vara alltför stark eftersom den är starten på kvällen och ni ska orka äta och umgås också.

Håll din fördrink enkel. Förbered det du kan så att när gästerna väl är på plats kan du mer eller mindre bara servera. Låt inte gästerna vänta alltför länge. Men enkelhet behöver inte spilla ut över ingredienserna, välj hellre ingredienser av god kvalitet, som ekologiska bär, färska kryddor och spritsorter du faktiskt tycker är goda. Men undvik ingredienser i din fördrink som du vet att någon är allergisk mot!

Bra verktyg att ha hemma: Shaker, sil, drinkglas, sugrör, mått, långskaftad sked, roliga isformar.

Bra ingredienser att ha hemma: Is, citron, sockerlag, ägg(vita), diverse bra spritsorter, sodavatten. Det är en bra grund för varje bartenderkök!

Servera alltid fördrinken kall – om vi inte pratar advensfika eller julfirande då en varm fördrink kan vara på sin plats. Sedan kan det vara bra att ha mer av samtliga ingredienser som fördrinken blir så lyckad att någon ber om mer.

Goda viner till sommaren.

Goda viner till sommaren.


Sill, grill och chill! Snart är det dags att kicka igång sommaren med midsommarfirande och dans runt midsommarstången. Vi har plockat fram några trevliga viner som passar utmärkt till sommarens dukade bord. Du hittar tipsen här nedanför. Glad sommar!

Läs mer »