Guldmedalj till Hernö Navy Strength Gin.

Hernö Navy Strength Gin har belönats med guld i en av världens mest prestigefulla tävlingar inom vin- och sprit. En smakupplevelse som sticker ut!

Hernö Navy Strength Gin

Hernö Navy Strength Gin har belönats med guld i International Wine & Spirit Competition, IWSC, en av världens mest prestigefulla tävlingar inom vin och spritdrycker. Juryn bedömer att Hernö Navy Strength Gin har sällsynta och komplexa smaker med god balans.

Vinner guld för en smakupplevelse som sticker ut.

Juryn bedömer att Hernö Navy Strength Gin är en storartad gin som har sällsynta och komplexa smaker med god balans. Samt att smakupplevelsen sticker ut i konkurrensen.

– Det är andra gången sedan lanseringen 2013 som Hernö Navy Strength Gin vinner guld i International Wine & Spirit Competition där vi genom åren fått en rad mycket fina utmärkelser: Årets destilleri i världen två år i rad, Årets mikrodestilleri, Världens bästa London Dry Gin, Världens bästa gin till en gin och tonic samt Världens bästa contemporary gin. Trots att listan kan göras lång är det med mycket stor ödmjukhet vi tar emot varje nytt pris för våra produkter, berättar Jon.

Pepprigare toner och tydligare ginkaraktär i cocktails.

Hernö Navy Strength Gin har samma grundrecept som Hernö Dry Gin, men späds med mindre vatten för att uppnå alkoholstyrkan 57%, som historiskt sett efterfrågades av brittiska flottan för att säkerställa att krutet ombord skulle gå att antända även om det blivit blött av spilld gin. Den höga alkoholhalten innebär att helt andra smaker utvecklas och karaktären för Hernö Navy Strength Gin kännetecknas av mer peppriga toner.

– Hernö Navy Strength Gin uppskattas mycket av de som vill skapa cocktails med tydlig ginkaraktär. Det är inte alkoholstyrkan i sig som efterfrågas, utan förmågan att bibehålla ginsmaken när ginet blandas med andra ingredienser, berättar Jon.

Hernö Navy Strength

396,00 kr


Har en kraftfull enbärsdoft med väldoftande citrus, frisk och en aning pepprig ton. Smaken leds av sav och krispiga enbär som följs av kryddig citrus och vårblomster. Kraftfull smak med lättdrucken textur och värme. I eftersmaken finner vi peppar, kryddighet och fyllig värme, lång och mjuk finish.

Martinez

Martinez.


Martinez är en av de klassiska cocktails som är värd att känna till. En perfekt balanserad blandning av söt Vermouth, Hernö Gin, Maraschino och Angostura Bitter.

Läs mer »