Priser till O.P. Anderson och Explorer i The Spirit Business Gin Masters.

Världens främsta ginsorter är korade brancshtävlingen The Spirit Business Gin Masters och både O.P. Anderson och Explorer kammade hem priser.

Priser till O.P. Anderson och Explorer

I måndags tillkännagavs vinnarna av världens främsta ginsorter i en av de mest ansedda branschtävlingarna, The Spirit Business Gin Masters. I år blev det dubbelt upp för Explorer som fick den ädlaste medaljen för Explorer Pink Gin i kategorin Smaksatt Gin och silver för Explorer Gin i kategorin Klassiska Gin. Dessutom belönades O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin med högsta priset i kategorin London Dry Gin.

Varje år utser tidskriften The Spirits Business årets främsta ginsorter i den prominenta tävlingen The Spirit Business Gin Masters som går av stapeln i London. Årets upplaga hade över hundra deltagande ginproducenter och juryn har genom blindprovningar provat sig igenom och bedömt över flera hundra ginsorter.  

Högsta pris till O.P Anderson Distillery Organic Dry Gin

O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin vann det mest förnämsta priset av dem alla, Masters, i kategorin London Dry Gin. En Master innebär att produkten får mer än 90 poäng av 100 möjliga från varje domare. O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin är en ny produkt och den första ginen under destilleriets eget varumärke; O.P. Anderson Distillery.

O.P Anderson Distillery Organic Dry Gin är en ekologisk hantverksgin som dessutom är en helsvensk produkt skapad av kryddmästare Jonas Odland. En aromatisk och torr gin med balanserad enbärskaraktär, toner av koriander och citrus samt ett finstämt inslag av anis. Tillverkningen sker vid O.P. Anderson Distillery, beläget i Matfors utanför Sundsvall. Här skapar man svensk dryckeshistoria och den lilla orten uppe i de norrländska skogarna är även hemvist för produktionen av bland annat O.P. Anderson Aquavit.

Dubbelt upp för gin från Explorer

Explorer fick hela två medaljer i årets tävling; ett silver för Explorer Gin i kategorin Klassiska Gin och ett guld för Explorer Pink Gin i kategorin Smaksatt Gin. Explorer är ett ikoniskt och svenskt vodkavarumärke från 1958 som sedan några år har utökats med två prisvärda ginprodukter. Den klassiska flaskan med skeppet designades av prinsen Sigvard Bernadotte som även var en känd industridesigner.

Explorer Gin har en doft och smak av enbär med tydliga inslag av citrus och angelikarot som går hand i hand med en frisk fläkt av koriander. Explorer Pink Gin har samma karaktär som Explorer Gin tillsammans med doft och smak av jordgubbar och rabarber, som gifter sig med tonerna av enbär och citrusfrukter.

Explorer Gin

218,00 kr


Explorer Gin är en ekologisk gin som passar utmärkt till alla klassiska drinkar baserade på gin.

Explorer Pink Gin

227,00 kr


Explorer Pink Gin passar utmärkt i många cocktailrecept, till exempel i en Pink Gin & Tonic.