Blivit med barvagn?

Vi tipsar om 3 måsten som lyfter intrycket och användandet av din hemmar till nya nivåer - oavsett om du har en tjusig barvagn eller inte.

barvagn

3 måsten till din hemmabar

Är du en lycklig ägare till en tjusig barvagn? I så fall är det bara att gratulera, det kan ju vara en av de snyggaste inredningsdetaljerna som finns! Men oavsett hur du visar upp din bar kan vi tipsa om 3 måsten som lyfter intrycket och användandet av din hemmabar till nya nivåer.

1. En av de snyggaste flaskorna på marknaden! 

Grappa Amorosa Di Settembre från Jacopo Poli är en fantastisk kvalitetsgrappa i snygg förpackning, och en riktig "show-off" i hemmabaren.

Poli använder enbart färska pressrester som direkt efter pressningen körs till fabriken där de omgående destilleras. Genom att destillera pressresterna direkt blir resultatet en mycket aromatisk grappa helt utan oxiderade toner. Amarosa di Settembre har destillerats av pressrester av 100 % Vespaiolodruvor från Breganze Hills i Veneto.

De vintillverkare som anlitas som leverantörer av druvor är noga utvalda och destillationen sker med traditionell ångdestillering från mitten av september till början av november. Man använder en antik anläggning där pannorna är tillverkade i koppar och är en av få i sitt slag i Italien. Varje omgång tar cirka tre timmar att destillera.

Grappan har efter destilleringen en alkoholhalt på 75% som då blandas ned med destillerat vatten till 40% och lagras 12 månader på ståltank innan kylstabilisering, filtrering och buteljering.

Jacopo Poli Grappa Amorosa Di Settembre

629,00 kr


Fantastisk grappa som serveras rumstempererad som avec eller digestif.

Jacopo Poli Grappa Amorosa Di Settembre har en fruktig och elegant doft med inslag av citrus och apelsinskal, äpplen, honung och färska blommor. Mjuk, fräsch och elegant smak med balanserad alkohol och inslag av citrus, fikon, äpplen och viss kryddighet. Lång aromatisk eftersmak.

2. Världens mest prisbelönta gin

Är du på jakt efter en riktigt bra gin till hemmabaren vet vi vilken du ska välja - Hernö Dry Gin utan tvekan!

Denna prisbelönade gin har fyra år i rad kammat hem guldmedalj i The San Francisco World Spirits Competition, en av världens mest prestigefulla och inflytelserika tävlingar i branschen. Juryn bedömer att Hernö Dry Gin sätter standarden för kategorin dry gin. 

Hernö Gin är beläget i byn Dala utanför Härnösand och grundaren bakom är master distiller Jon Hillgren. Hernö Gin är Sveriges första dedikerade gintillverkare och i tillverkningsprocessen används det egna källvattnet samt naturliga växter och kryddor.

När Henrö Dry Gin lanserades på tre lokala Systembolag 2017 var det få som kunde drömma om framgångarna som låg och lurade bakom hörnet. Idag är det en riktig storsäljare som finns på varenda Systembolag och vinner priser på löpande band.

Hernö Gin

337,00 kr


Prisbelönade Hernö Gin har även vunnit pris för World´s best Gin & Tonic men är mycket trevlig att avnjuta som den är.

Hernö Gin har en rund enbärskaraktär med fräscha citrustoner och komplex blommighet. Kraftfull smak och en aning oljig känsla. Friska, krispiga toner av unga enbär och kryddighet från korianderfrön. En finstämd sötma tillsammans med vanilj och kassiabark. Eftersmaken av citrus och enbär dröjer sig kvar, lätta toner av svartpeppar.

3. Klassisk Vermouth tillverkad enligt ursprungsreceptet från 1786

Om du saknar Vermouth i din hemmabar, kan du då ens kalla det för en bar?

Vermouth är A och O när du blandar klassikerna Americano, Negroni och Manhattan och vi rekommenderar Antica Formula!

Antica Formula är världens första Vermouth och den tillverkas fortfarande enligt ursprungsreceptet från 1786, och endast i en begränsad upplaga varje år. En särskiljande detalj från många andra Vermouths är att den baseras på kvalitetsvin från Piemonte i Nordvästra Italien som sedan blandas med sött starkvin från södra Italien och örter.

De olika örterna och kryddorna blandas efter det ursprungliga receptet från 1786, därav namnet Antica Formula.

Antica formula

215,00 kr


Antica Formula är en klassisk Vermouth som är god att avnjuta kyld eller på is eller som cocktailingrediens.

Smaken är kryddig och söt med lite bitterhet. Här hittar du inslag av pomerans, torkade körsbär, vanilj, kanel och malört.