Brasilianska drinkar du kan göra själv!

Brasiliens nationaldryck Caipirinha är en av drinkarna som innehåller rom. Malin “Molle” Johansson på Svenssons Krogar tipsar om fler drinkar.

Caipirinha

Malin “Molle” Johansson jobbar som bartender på Svenssons krogar i Uppsala. Första gången hon hon satte sin fot här var för fem år sedan. När hon inte står bakom en bar så är hon diplomerad unghästutbildare vid Flying.

- Jag har haft hästar kring mig sedan barnsben och de ligger mig varmt om hjärtat! och att få träna de unga hästarna är väldigt roligt, samt fascinerande att de deras dagliga utveckling.

Av alla OS-grenar är självklart ridsport den hon finner mest intresserad. Förutom det så följer hon mest svenskarna i Rio på Facebook.

Malin “Molle” Johansson, Svenssons krogar

- Uppdateringarna ser man ju vare sig man vill eller inte, säger Malin och skrattar till lite. Men det är klart man glädjs åt medaljerna!

Malin Johansson har tagit fram tre brasilianska romdrinkar. Den ena, Caipirinha, är dessutom Brasiliens nationaldryck. Sockerrörssprit, som drinken i hemlandet innehåller, är till skillnad mot vanlig rom vid jäsningen pressade direkt från sockerrör.

- Framställningen gör att romen får en tydligare smak av sockerrör än vanlig rom. Det är klart man kan använda annan rom också, men smaken kommer bli lite annorlunda.

Malin Johansson berättar att de inte sett en ökning av brasilianska drinkar runt OS och att det nog tyvärr inte är många som vet att Caipirinha är Brasilisiens nationaldryck.

- Caiprinha säljs vanligtvis mer under sommaren än under vinterhalvåret och det är oftast äldre herrar som beställer. Fler borde testa den!

Barracuda Silver Rum, 700ml

257,00 kr


Ljus rom med fruktig smak och inslag av arrak, gräs och vanilj.

Caipirinha

Caipirinha.


Caipirinha är Brasiliens nationaldrink. Här får du recept på den klassiska drinken med ljus rom, lime och råsocker. Sockerrörssprit, som drinken i hemlandet innehåller, är till skillnad mot vanlig rom vid jäsningen pressade direkt från sockerrör.

Läs mer »