​Carpano Botanic Bitter – klassisk cocktailbas i modern tappning.

Carpano Botanic Bitter är en klassisk cocktailbas i modern tappning. Det är röd bitter av hög kvalitet som passar bra i aperitivon.

​Carpano Botanic Bitter i närbild

Intresset för bittra smaker har ökat och det familjeägda företaget Carpano bjuder på en pigg och fräsch dryck inom kategorin röd bitter. Carpano Botanic Bitter står för kvalitet och tradition, och passar väl in i den rådande aperitivo-trenden. Med sin smakprofil och naturliga ingredienser blir den dessutom ett modernt komplement i kategorin.

Ny bitter med anor från 1700-talet

Det italienska dryckesföretaget Carpanos anor sträcker sig ända tillbaka till år 1786. Det familjeägda företaget är mest känt som skapare av världens första Vermouth och deras recept anses fortfarande vara riktlinjen för hur drycken ska smaka. Verksamheten ägs numera av producenten Fratelli Branca, också ett familjeägt företag, som är mest känd för ”det svarta guldet” Fernet Branca.

De värnar om tradition och kvalitet, och tar inte fram nya produkter på löpande band, så när Carpano Botanic Bitter lanserades var det till följd av gedigen research av vad som saknades på marknaden. Erik Möller, Brand Manager för Fratelli Branca på Anora Sweden, har sett hur intresset för cocktails med röda bitters har ökat. Dagens konsumenter är dessutom mer måna om vad de dricker och att produkterna ska hålla en hög kvalitet. Ofta efterfrågas även en lägre sockerhalt och då passar Carpano Botanic Bitter utmärkt.

​Carpano Botanic Bitter med drink i vinglas

– Carpano Botanic Bitter består av 10 olika örter och växter, naturliga färgämnen och är vegansk. Jag tycker att det mest spännande med drycken är att den har en modern prägel och passar perfekt med hur man idag kryddar gin, som ofta används i cocktails med röda bitters. Jämför man den med liknande produkter tycker jag att man upplever den piggare, mer elegant och med en perfekt balanserad bitterhet, säger Erik Möller.

Röd bitter i flera klassiska drinkar

Röd bitter är en populär grund i ett flertal cocktails, till exempel i klassiker som Negroni, Spagliato och Americano. Det är också vanligt att mixa drycken med sodavatten eller apelsinjuice. Patrik Tapper är svensk Brand Ambassador för Fratelli Branca sedan fyra år tillbaka och har lång erfarenhet som bartender. Han ser en trend där allt fler anammar det italienska konceptet aperitivo, som innebär att man tar en drink och något enklare tilltugg före middagen, där dryck med röd bitter som bas är vanligt förekommande.

– Det har under årens lopp inte funnits så många alternativ av röda bitters på marknaden. De inom branschen som har testat den nya lanseringen menar att produkten upplevs som en fräsch och pigg röd bitter, ett modernt komplement helt enkelt. För mig känns det som att 230 år av dryckestradition nu kulminerar i och med Carpano Botanic Bitter, avslutar Patrik Tapper.

Carpano Botanic Bitter

339,00 kr


Carpano Botanic Bitter är en uppfriskande och klar röd bitter med smak av saffran, myrra och apelsinskal med tydliga bittra inslag.