Hernö Gin öppnar bar på Södermalm i Stockholm.

Snart öppnar Hernö Gin ginbar på Södermalm i Stockholm. Den stora lokalen på kommer bjuda på en äkta Hernö-känsla och goda gindrinkar. 

Hernö Ginbar i Stockholm

Den 10:e september 2021 öppnar prisbelönta Hernö Gin en egen cocktailbar i centrala Stockholm. På två hundra kvadratmeter i en vacker lokal med utsikt över Slussen kommer det att bjudas på äkta Hernö Gin-känsla.

– Baren ska porträttera oss – visa kärleken till hantverket och mångsidigheten i Hernö gin genom cocktails. De som inte har möjlighet att besöka vårt destilleri i Dala utanför Härnösand ska kunna få en upplevelse av vad Hernö gin är och står för även i Stockholm, säger Linus Morgan som är Hernö Gin Bars Food and Beverage manager.

Gin och tonic i all ära, men enligt Linus kan den svenska ginproducenten mycket mer än så, något som folk nu ska få möjlighet att erfara i och med öppnandet av den egna baren. 

På frågan om det kommer att finnas cocktails som inte har gin som en av ingredienserna är svaret kort och enkelt.

– Nej, det här är en ginbar!

Linus är dock noga med att tillägga att det kommer att finnas både öl och vin till de gäster som är sugna på annat än cocktails. Och alkoholfritt, förstås.

– Gäster som inte vill dricka alkohol är också viktiga för oss. Hit kan man även komma för att dricka en alkoholfri öl eller drink, eller bara ta en kaffe, om man har lust.

Linus Morgan, Hernö Gin

Personal som känner för Hernös koncept 

Baren blir en inkluderande bar där alla är välkomna, något som Linus har med sig i den rekryteringsprocess som i skrivande stund pågår för fullt. 

– Jag sätter stor vikt vid att anställa rätt människor som gillar vårt koncept. 

Linus själv har jobbat i bar i runda slängar i femton år och i Stockholms barliv i elva år. Han kommer närmast från Mister French där han arbetade som restaurangchef och innan dess var han Bar Manager på Tap Room, Clarion Amaranten.

Bästa läget på Söder

Hernö Ginbars fastighet

Adressen är Hornsgatan 1, mellan Slussen och Mariatorget och i början av Södermalms mysiga kvarter med ett myllrande nattliv och ett brett utbud av krogar och barer. Fastigheten är från 1923 och full av atmosfär – den är i två våningsplan med marmorgolv, höga valv och stora fönster och har utsikt över Slussen. Här ryms både restaurang och provningsrum – och så baren förstås. 

Kökschefen har precis rekryterats så några menyer finns ännu inte på plats.

– Det jag vet nu är att maten kommer att ha svenska influenser med inslag av Norrland. Och vi kommer troligtvis att satsa på mellanrätter där du beställer två, tre stycken om du är hungrig. 

Öppnandet av Hernö Gin Bar sammanfaller med destilleriets 10-årsjubileum. Hernö Gin grundades 2011 och är Sveriges första gindestilleri.

– Det känns alldeles extra roligt att öppningen av Hernö Gin Bar i Sveriges huvudstad blir en av anledningarna att fira under vårt jubileumsår. Vi ses i slutet av sommaren och skålar tillsammans, hälsar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Läs mer och boka bord: https://hernogin.com/hernoginbar/

Tre favoriter från Hernö:

Hernö Gin

335,00 kr


Hernö Gin har en rund enbärskaraktär med fräscha citrustoner och komplex blommighet. Kraftfull smak och en aning oljig känsla. Hernö Gin har fått pris för World´s best Gin & Tonic men är även mycket trevlig att avnjuta som den är.

Hernö Old Tom Gin

355,00 kr


Hernö Old Tom Gin har en fyllig doft med kryddighet från skog. Följt av friska, oljiga enbär och blommighet. Mjuk textur med en lätt sötma och örtiga toner. Eftersmak av unga och krispiga enbär som följs av blommande tall. Söt blommighet tillsammans med kryddighet från skog och enbär som dröjer sig kvar.

Hernö Juniper Cask Gin

537,00 kr


Hernö Juniper Cask Gin har en frisk doft av enträ och enbär, mjuka toner av citrusblomster. Kraftfull textur, en aning torr. Inledningsvis en framstående smak av gröna enbär med blommande peppar, följt av en diskret vaniljsötma