Koskenkorva väljer PET – vill att kunden ska se det som ett alternativ.

Vill du var rätt i tiden – då ska du välja Koskenkorvas vodka i PET-flaska. Enkelt för dig och bra för miljön, när Koskenkorva breddar i sitt miljötänk.

Koskenkorva väljer PET

Om du vill var rätt i tiden – ska du helt klart välja Koskenkorvas vodka 700 ml i PET-flaska. Enkelt för dig och bra för miljön, när Koskenkorva breddar i sitt miljötänk.

Tidigare i år lanserade Koskenkorva en Ekologisk vodka i PET-flaska. En PET-flaska är bra på så många olika sätt – dels är du med i den ständiga kampen om att rädda vår planet, men du är även med i kampen mot en smidigare vardag.

Koskenkorvas produktionsanläggning i Österbotten i Finland är ett av världens mest miljövänliga destillerier. Fabriken drivs främst av bioenergi som genererats i företagets eget bioenergikraftverk och återvinnings- och återanvändningsgraden i fabriken är 99,9 procent. Dessutom använder företaget klimatvänligt regenerativt odlat korn i en del av vodkaframställningen.

Nu har man alltså valt att ta ännu ett naturligt steg i rätt riktning mot ett hållbart samhälle, det i form av en PET-flaska. Samtidigt som man fortfarande är och alltid kommer att vara ett premium märke sticker man alltså nu ut hakan lite.

Varför är PET-flaska för mig?

Förutom det uppenbara att den är bättre för miljön finns det faktiskt flera saker som gör att den är smidigare och bättre för dig som konsument. Vi har listat 3 av de största fördelarna.

  • Den håller

Om du till exempel ska iväg, säg på en picknick, då är det supersmidigt att ha en PET-flaska istället för den klassiska glasflaskan. Den ligger fint i cykelkorgen och riskerar inte att gå sönder.

  • Du får pengar tillbaka på din PET-flaska

Du vet väl att du enkelt pantar din PET-flaska? Vi vet, det är lätt att glömma bort den där lilla detaljen men du får faktiskt 1 krona tillbaka när du pantar PET-flaskan.

  • Inte lika tung

Klassikern när man bär hem kassar inför helgen, alltid tungt och alltid trötta axlar. En PET-flaska väger betydligt mindre än vad en glasflaska gör. Att flaskan väger mindre är även toppen när produkten fraktas till butik, men det förstod du säkert.

Koskenkorva Vodka 350ml PET

132,00 kr


Ren smak med inslag av bröd och liten ton av halm. Serveras kyld som snaps eller används som drinkingrediens.

Koskenkorva Vodka Organic

234,00 kr


Ren smak med inslag av ljust bröd, citrus och örter. Serveras kyld som snaps eller används som drinkingrediens.