Koskenkorva

Koskenkorva har en lång historia som började på 1930-talet och har sedan dess nått stora framgångar med sitt breda sortiment.

Hand kastar upp en flaska Koskenkorva

Koskenkorvas destilleri, som ligger i södra Österbotten, har en lång historia som började redan i slutet av 1930-talet. Det finska alkoholmonopolet köpte då mark av familjen Koskenkorva i byn med samma namn. Här byggde man Koskenkorvas destilleri, och den första experimentella destillationen ägde rum under våren 1941. Under återuppbyggnadsperioden efter andra världskriget var södra Österbotten ett område som odlade mer potatis än man behövde. Det blev därför en naturlig ingrediens i sprittillverkning, men potatisen ersattes snart av korn som växte bra i de bördiga kustområdena.  1952 hölls de olympiska spelen i Helsingfors, något som lyfte stämningen i hela Finland. Ekonomin hade återhämtat sig efter en svår krigstid, och i det nya destilleriet i Koskenkorva startade 1953 produktionen av vodkan som fick samma namn som byn - Koskenkorva. Det blev den mest populära spriten i Finland 1960 och än idag är Koskenkorva Finlands bäst säljande spritvarumärke. Koskenkorva buteljerades ursprungligen enbart på halvlitersflaskor. Etiketten på flaskan illustrerade de oräkneliga kornfälten och ladorna som än idag dominerar landskapet i byn Koskenkorva.

Läs mer om Koskenkorva

Tropical Tango

Tropical Tango.


Tropical Tango är en exotisk, bubblig drink med den nya likören Koskenkorva Passionfruit. Förutom tydlig smak av passionsfrukt har drinken fyllig smak av mango och toner av fläder. En riktigt härlig sommardrink!

Läs mer »
Koskenkorva Ginger Flower med vete, ingefära och citron i bakgrund

Ginger Flower.


En likördrink med fräscha inslag av ingefära och fläder. Drinken blandas på Koskenkorva Ginger, en likör med låg alkoholhalt gjord på färska ingefära, citronskal och vodka.

Läs mer »
Honeoye holiday

Honeoye holiday.


Honeoye (uttalas honey eye) är en mycket vanlig, tidig jordgubbssort med generös sötma, frisk syrlighet och mycket bärsmak. Honeoye mognar tidigt i juni och finns över midsommar. En perfekt grund att göra jordgubbsdrinkar på till midsommarfirandet.

Läs mer »
Ginger Mule

Ginger Mule.


Det här en variant på den klassiska drinken Moscow Mule. Denna drink, som är blandad med Koskenkorva Ginger Shot får dock ett till lager av den så härligt goda ingefäran. Perfekt drink att starta helgen med!

Läs mer »