Piña Colada - klassiskt recept och tre varianter.

Vi nynnar på känd sommardänga och bjuder på recept på klassisk Piña Colada och dessutom några härliga varianter på denna tropiska drink.

Piña Colada

Piña Colada, som betyder "hackad ananas" på spanska, är en klassisk romdrink som ofta associeras till soliga stränder och turkosa vatten. Ursprungsrecpetet består av ljus rom, kokosjuice, ananasjuice och krossad is. Här hittar du recept på en klassisk Piña Colada och några härliga varianter på denna tropiska drink.

Historien om Piña Colada

Det finns många olika historier om hur drinken Piña Colada kom till. En av dessa är att en bartender på Hotel Caribe Hilton i Puerto Rico; Ricardo Garcia, skapade drinken som en nödlösning. På hotellet serverades nämligen en välkomstdrink, coco-loco, som bestod av kokossaft, rom och kokosgrädde som sedan serverades i en kokosnöt.

Men en dag strejkade kokosnötsplockarna och de kunde inte få tag på några kokosnötter. Ricardo Garcia hittade då ett stort lager av ananas och hällde drinken i anansfrukter istället. Drinken fick då en svag smak av ananas och han utvecklade drinken genom att addera hackad ananas och krossad is och döpte den till Piña colada, som betyder hackad ananas på spanska.