Sober October är här - tipsen som förenklar.

Att köra en nykter månad någon gång under året är alltid bra för knopp och kropp. Varför inte haka på och köra ”Sober October”. Vi har satt ihop en lista med tips som underlättar för dig som bestämt dig. Dessutom goda drinkar och produkter – utan alkohol.

Sober October

Varje år, någon gång om året, ofta när hösten kommer – kan man känna sig orkeslös och oinspirerad. Ibland kan det bero på en större konsumtion av alkohol. ”Sober October” är alltid en bra idé. Det är precis som det låter, ett nyktert oktober.

Nedan följer tre tips som underlättar när du vill vara nykter under denna månad.

  • Håll dig sysselsatt

Det är alltid viktigt att ha intressen att ägna sig åt, men kanske ännu viktigare under ”Sober October”. Kanske är det nu du börjar lägga pussel? Eller är det nu du drar igång din karriär som second hand-proffs. Det är egentligen bara fantasin som sätter stopp. Gör det du alltid drömt om helt enkelt. Få en kompis att haka på en nykter månad så kan ni peppa varandra.

  • Träna!

Som vi alla vet är inte träning och alkohol de bästa av vänner. Passa på att köra nyktert en månad och kom samtidigt igång med träningen! Ett tips för att få nytändning är att testa något helt nytt – kanske är det ridning, kanske är det yoga, eller varför inte löpning?

  • Ha delmål

Det är alltid lättare om du har små delmål. Då får du ny energi och känner att du faktiskt har lyckats med något. Varje gång du klarar något av dina delmål ska du passa på att belöna dig själv. Hur du gör det är upp till dig. Vissa vill unna sig en middag på stan, medan andra hellre köper något som man kikat på under en längre tid.

Alkoholfria produkter i urval:

ISH Lime Daiquiri

23,90 kr


ISH version av den klassiska drinken är tillverkad av endast naturliga ingredienser och har smaken av mörk rom med en fräsch syrlighet från mexikanst lime, balanserad med lite sötma och hetta. En frisk och god alkoholfri drink som passar perfekt för en varm sommardag.

Blossa Rosé, alkoholfri

Blossa Rosé, alkoholfri


Detta är den alkoholfria varianten av Blossa Rosé, gjord med ett avalkoholiserat rosévin. Här återfinns Blossas karaktäristiska glöggkryddor kryddnejlika, kardemumma och ingefära, men även tonerna av jordgubbar och tranbär. Rosévinet ger en något friskare och torrare profil.

O.P. Anderson Alkoholfri Snaps

109,00 kr


Samtliga snapsar är ekologiska och är kryddade med de klassiska O.P. Anderson-kryddorna kummin, anis och fänkål. O.P. Anderson Original Alkoholfri Snaps har en komplex, fyllig och balanserad kryddighet. O.P. Anderson Petronella Alkoholfri Snaps har en frisk och uttalad äppelkaraktär med en kryddig ton. Smaken är djup och rund med en liten sötma. O.P. Anderson Klar Alkoholfri Snaps har en fräsch och tydlig kryddighet av dillfrö och citron.

Blossa 23 alkoholfri

95,00 kr


För första gången kommer Blossas årgångsglögg även som alkoholfri! Även här är det hallon och humle som fått stå för smakerna. Kommer att finnas i Systembolagets butiker från den 1 november.

Se fler här.