Koskenkorva Salmiakki - hyllad lakritslikör äntligen i Sverige!

Finländarnas favorit Koskenkorva Salmiakki finns nu i Systembolagets beställningssortiment. Vi bjuder på fun facts och ett hett drinktips!

Koskenkorva Salmiakki

Koskenkorva Salmiakki har varit en bästsäljare i Finland i snart 30 år. I Sverige har den hittills bara funnits på ett fåtal utvalda krogar, men nu introduceras den populära lakritslikören även i Systembolagets beställningssortiment.

Vodka + lakrits = sant

Koskenkorva Salmiakki innehåller Koskenkorva vodka blandat med krossad turkisk peppar, vilket ger en välbalanserad och intensiv smak av lakrits och salmiak. 

Den presenteras i en snygg halvlitersflaska med träkork - ett av Koskenkorvas kännetecken.

Fun facts:

  • Salmiak är ett av det mest omtyckta godiset i Finland och väldigt populärt även i de övriga nordiska länderna. 

  • I Finland har man använt salmiak i över 250 år, först för medicinska syften men under 1920-talet började man att tillverka godis med smak av salt lakrits. 

  • Under tidiga 1990-talet introducerades lakrits inom drinkindustrin, det blev snabbt populärt med salta drinkar och shots. 

  • I början av 90-talet lanserades Koskenkorva Salmiakki på det Finska monopolet och blev så populär att den faktiskt drogs tillbaka för att den sålde för bra.

  • 1995 återlanserades den med nuvarande recept och har sedan dess varit en av de bäst säljande likörerna på det Finska monopolet Alko.

En vinnare!

Det är inte bara "vanligt folk" som uppskattar Koskenkorva Salmiakki. Likören har varit framgångsrik i många internationella tävlingar och vann "Gold" i The Liqueur Masters 2019 och "Master"  i samma tävling 2020. Ytteligare en guldmedalj fick likören 2020 i The International Wine & Spirit Competition 2020

Drinktips

Koskenkorva Salmiakki dricks med fördel precis som den är, men kan även användas som ingrediens i både varma och kalla drinkar.

Ett värmande tips är att: 

  • blanda varm choklad med 4cl Koskenkorva Salmiakki

  • toppa med vispad grädde (om du vill lyxa till det lite extra)

Koskenkorva Salmiakki 30%

182,00 kr


Koskenkorva Salmiakki har en välbalanserad och intensiv smak av lakrits. Njut den som den är eller använd den som bas i en god drink.