​Modern lyx när karibisk rom kliver in i Xantés värld.

Efter succén med Xanté Coconut Cream & Pear lanseras nu Xanté Rum & Pear, en elegant likör där karibisk rom tagit plats bredvid päronet.

Xanté Rum & Pear med drinken Carribean Lennart

De senaste åren har produktinnovationen från Xanté gått på högvarv och varumärket har släppt flera produkter, alltid med smaken av söta päron i centrum. Och än finns inget stopp i sikte. Nu lanseras Xanté Rum & Pear, en elegant likör där karibisk rom tagit plats bredvid päronet.

Sedan 1994 har Xanté trotsat konventionerna och skapat oväntade blandningar och smakupplevelser. Tidigare i år lanserade man den veganska gräddlikören Xanté Coconut Cream & Pear, och nu, bara några månader senare följs den upp av Xanté Rum & Pear, där den trendiga karibiska rommen kombinerats med den för Xanté så typiska päronsmaken.

– Med Xanté Rum & Pear adderar vi en modern lyx och elegans till Xantéfamiljen, utan att bli dammiga och traditionsbundna. Vi fortsätter göra saker på vårt sätt och skulle aldrig låta idéer om hur saker och ting ”borde” göras hindra oss. Nu utvecklade vi en lyxig likör med smak av päron och karibisk rom, den blev en lysande, och då ska folket få ta del av den, berättar Sanna Sundin, Senior Brand Manager för Xanté.

Xanté Rum & Pear är en sofistikerad och innovativ kombination av söta päron och karibisk rom, som kopplar an till den växande romtrenden i Sverige. Xanté Rum & Pear passar att avnjutas som den är med några isbitar, eller som ingrediens i cocktails – ett utmärkt alternativ i klassiska rombaserade drinkar.

– Det är en utmanande och exklusiv smak utan att vara exkluderande och svår, vilket är exakt vad Xanté står för. Vi vill göra produkter som är tillgängliga, roliga och som bidrar till en mer lättsam och experimentell dryckeskultur, säger Sanna.

Liksom övriga produkter i Xantés sortiment är Xanté Rum & Pear vegansk. Produkten finns att beställa i Systembolagets beställningssortiment.

Xanté Rum & Pear

272,00 kr


Xanté Rum & Pear har en tydlig päronkaraktär som möts av en elegant ton av karibisk rom.

Det finns inte många regler när det kommer till hur Xanté Rum & Pear ska avnjutas. Servera den med några isbitar eller som alternativ i klassiska rom-baserade drinkar.