Boulard Calvados och O.P. Anderson i unikt samarbete.

Nu lanseras Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish - ett samarbete mellan Frankrikes mest berömda Calvadosproducent och Sveriges äldsta akvavit.

Boulard Swedish Aquavit Cask Finish

Den 22 mars 2023 lanseras Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish på Systembolaget. Det sker i ett samarbete mellan Frankrikes mest berömda Calvadosproducent och Sveriges äldsta akvavit. Den limiterade upplagan består av totalt 4.320 numrerade flaskor.

Boulard grundades 1825 av Pierre-Auguste Boulard i hjärtat av Calvados och drivs idag av femte generationen. O.P. Andersons destilleri grundades 1821 vilket är samma årtionde som Boulard skapades. I ett unikt samarbete lanseras nu Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish där Boulards Calvados har lagrats på fat från O.P. Anderson Distillery i Matfors.

– Calvados är en lika unik produkt för Frankrike så som akvaviten är för Sverige och Norden. För första gången möts nu de legendariska spritsorterna i ett gränsöverskridande samarbete, säger Martina Talmet som är Senior Brand Manager på Anora. Resultatet är en produkt för livsnjutare som tar fram det bästa av två världar.

Boulard och O.P. Anderson akvavit
Fotograf: Petter Bäcklund

Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish är varmt bärnstensfärgad med en fyllig äppelsmak. Lagringen på akvavitfaten ger kryddiga toner av kummin, anis och lakrits i både doft och smak. Den långa och runda eftersmaken har inslag av karamell, lakrits, och vanilj. Calvadosen avnjuts med fördel rumstempererad i ett tulpanformat glas.

Det internationella intresset för Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish har varit enormt stort och samtliga 6.725 flaskor är slutsålda till leverantörer i hela världen. I Sverige släpps 4.320 numrerade flaskor på Systembolagets beställningssortiment 22 mars.

I samarbetet mellan destillerierna ingår det även att O.P. Anderson lanserar en akvavit under hösten 2023 som lagrats på fat från Boulard Calvados.

Båda flaskorna från O.P Andersons sammarbete med Boulard

Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish

561,00 kr


Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish är varmt bärnstensfärgad med en fyllig äppelsmak. Lagringen på akvavitfaten ger kryddiga toner av kummin, anis och lakrits i både doft och smak. Den långa och runda eftersmaken har inslag av karamell, lakrits, och vanilj.

Missa inte:

O.P. Anderson Calvados Cask Finish Limited Edition

499,00 kr


Denna unika akvavit har en elegant och avrundad kryddighet från kummin, fruktiga toner av äpple samt en subtil smak av lakrits och ek.

20.03.2023