Topp 3: Julsnapsar till julmaten.
Vad ska man dricka till julmaten? Ett sätt att få till bra smakkombinationer är att välja en julsnaps. Här får du tips på tre julsnapsar som matchar julbordets smaker.
Läs mer »Aquavit är Sveriges vanligaste, kryddade brännvin. Det är ett destillat gjort på jordbruksprodukter samt kryddat med kummin och/eller dill. Här finner du ett brett utbud av snapsar, alla med sin unika historia och ursprung. Många är ekologiska!
Sökfilter
Vad ska man dricka till julmaten? Ett sätt att få till bra smakkombinationer är att välja en julsnaps. Här får du tips på tre julsnapsar som matchar julbordets smaker.
Läs mer »Nu är årets julsnapsar här! Fyra snapsar med olika karaktär som är speciellt framtagna för att passa julbordets smaker. Här får du fyra recept på fantastiskt goda rätter som den prisbelönte kocken Viktor Westerlind tagit fram till snapsarna.
Läs mer »Varje år arrangerar Spritmuseum i Stockholm SM i nyskrivna snapsvisor. Årets tävling vanns av Göran Storby med visan "Kulturkanon" som du hittar här.
Läs mer »Från och med i år finns Snapsens dag med på listan över temadagar att fira. Den sista lördagen i augusti höjs glasen för vår nationaldryck - det kryddade brännvinet!
Läs mer »1 november släpptes årets Aalborg Jule Akvavit vars recept varit detsamma sedan lanseringen 1982. Däremot får flaskan en ny dekor inför varje jul samtidigt som flaskformen uppdateras vart tredje år.
Läs mer »31 maj är det Petronellas namnsdag. Vad har hon för koppling till O.P. Anderson? Och vad dricker du bäst den dagen - O.P. Petronella såklart.
Läs mer »Visste du att man kan göra supergoda och spännande drinkar på akvavit och kryddat brännvin? Här har vi samlat ett gäng som är både enkla och goda.
Läs mer »Den 17 maj firar Norge sin nationaldag. Det är en dag i festens tecken och det är inte ovanligt att man skålar i akvavit.
Läs mer »Nu lanseras en somrig nyhet från O.P. Anderson. Petronella Hallon bjuder på en en mjuk och bärig karaktär av hallon samt en lätt kryddighet. Matcha den gärna till mat eller använd som bas i somriga drinkar.
Läs mer »Vi närmar oss återigen julens festligheter där snapsen är ett traditionsenligt inslag. Här får du tips på några fantastiska julsnapsar och vad de passar till för julmat.
Läs mer »Hösten 2022 lanserades O.P. Anderson 21 YO som lagrats på cognacsfat sedan millennieskiftet. De 500 flaskorna är nu slutsålda.
Läs mer »Danmarks grundlagsdag hyllar dagen då landets grundlag signerades 5 juni 1849. Ett traditionellt och trevligt sätt att fira våra grannar är genom en frukost med Gammel Dansk samt en lunch med smørrebröd och Aalborg Akvavit.
Läs mer »SLUTSÅLD! Gammel Opland firar 150 år med den limiterade utgåvan Opland Jubileum, som består av olika akvaviter lagrade på sherryfat i minst 10 år.
Läs mer »Akvavit är en unikt skandinavisk tradition men vad skiljer Sverige, Norge och Danmark när det gäller kryddsnaps? Örjan Westerlund ger dig svaren här.
Läs mer »O.P. Anderson är världskänt för sitt gedigna dryckeshantverk och har vunnit flera medaljer för sina nya alkoholfria snapsar. Läs om den prisbelönta snapsen här.
Läs mer »Master Blender Jonas Odland besvara julens vanligaste snapsfrågor. Till exempel varför vi dricker snaps till julbordet och vilken snaps som passar till skinkan.
Läs mer »O.P. Anderson Alkoholfri Snaps ser dagens ljus! Så nu alla kan sjunga med i snapsvisorna och njuta av festligheterna oavsett om man väljer alkohol eller inte.
Läs mer »Varje år arrangerar Spritmuseum i Stockholm SM i nyskrivna snapsvisor. Årets tävling, 2021, vanns av Hasse Nilsson med visan "Värmebölja" som du hittar här.
Läs mer »De flesta kopplar O.P. Andersons akvavit som enbart som högtidernas snaps men O.P. är en minst lika god drinkingrediens. Här listar vi flera goda O.P-drinkar.
Läs mer »Startskottet för en av sommarens mest ambivalenta traditioner går av stapeln den tredje torsdagen i augusti. Då är det dags för surströmmingspremiär.
Läs mer »Krydda din egen snaps! Här tipsar Jonas Odland som är Master Blender på O.P. Anderson Distillery om två olika sätt att krydda snapsen - beroende på hur bråttom du har.
Läs mer »O.P. Anderson har återigen kammat hem guld i ett spritmästerskap. I årets upplaga av prestigefyllda San Fransisco World Spirits Competition vann O.P. Anderson den gyllene topplaceringen för O.P. Anderson Aquavit.
Läs mer »O.P Anderson firar 130 år med en limiterad utgåva av ursprungsrecept. Läs mer om O.P. Anderson Aquavit 130 Year Anniversary Edition här!
Läs mer »Vi bjuder på ett underhållande matlagningsprogram där komikern Nisse Hallberg och kocken Marion Ringberg lagar en modern grosshandlarlunch.
Läs mer »Matforskaren Richard Tällström grottar ner sig i brännvinets historia, lär oss mer om akvavit och om svårigheter som snapsviseförfattare ställs inför.
Läs mer »När man beställer “bärs och järn” är det upp till dig att själv välja spritsort. Men, beställer du en Silljägare får du en bärs och ett järn med O.P. Anderson Original Aquavit och inget annat.
Läs mer »Den svenska akvaviten O.P. Anderson har vunnit flera internationella priser i år, bl.a. Aquavit of the Year i New York International Spirits Competition.
Läs mer »Snaps är en utmärkt smakförhöjare och i två filmer berättar kryddmästaren Jonas Odland och krögaren Fredrik Eriksson hur du enkelt matchar snaps till mat.
Läs mer »Till all påskmat finns det minst ett kryddat brännvin som passar till och kan lyfta smakerna i rätterna. Kryddmästare Jonas Odland ger rekommendationer på snaps till påskbordets vanligaste rätter.
Läs mer »Den 5 oktober avgjordes SM i nyskrivna snapsvisor. Årets vinnare var Ingvar Axelsson från Växjö med visan ”Rätt lyft”. folk o folk var på plats och bevakade tävlingen.
Läs mer »Under midsommar och andra svenska högtider är snapsvisor ett vanligt och kärt inslag . folk o folk har pratat om snapsvisans historia och moderna visor med Spritmuseums programansvarig Helen Ericsson Sandlund.
Läs mer »I samarbete med restaurangen på Nationalmuseum lanserar O.P. Anderson en speciellt framtagen snaps med björk.
Läs mer »Jonas har en ambition att vi svenskar ska lära oss mer om hur man bäst kombinerar olika kryddade brännvin till varierande smaker. De är en del av vårt svenska kulturarv och det finns inget annat land i världen som har så många olika sorter som vi.
Läs mer »En julakvavit anpassad för det svenska julbordets smaker.
Läs mer »Hur får man ett jobb som oftast går i arv? Ja förutom att hamna i rätt sällskap alltså. Aquavit Master Blender Jonas Odland delar med sig av sina erfarenheter.
Läs mer »Den 4 maj 2017 öppnade O.P. Anderson ett helt nybyggt destilleri i Sundsvall och koncentrerar därmed all sin svenska akvavitproduktion i en och samma anläggning.
Läs mer »Drinkboken om O.P. Anderson Born in 1891 har fått en fin nominering.
Läs mer »Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs mer »Vår dryckesexpert Mats Claësson vill återinföra seden att dricka snaps vid representationslunchen, men på ett modernare, njutningsfullare och sundare sätt.
Läs mer »130 år har gått sedan O.P. Anderson lanserades på Göteborgsmässan år 1891 och blev ett med svenska folket. Jonas Odland, kryddmästare, presenterar nu jubileumsutgåvan.
Läs mer »I samband med sitt 125-årsjubileum vill O.P. Anderson bidra till att förnya daterade svenska dryckestraditioner.
Läs mer »folk o folk har satt ihop de bästa tipsen att tänka på för att skapa den perfekta snapsupplevelsen till midsommarbordet. Vad är en myt och hur tänker man egentligen för att matcha snapsen till maten?
Läs mer »