Gammel Opland Aquavit firar 150 år med limiterad upplaga.

SLUTSÅLD! Gammel Opland firar 150 år med den limiterade utgåvan Opland Jubileum, som består av olika akvaviter lagrade på sherryfat i minst 10 år.

Opland Jubileum med glas

Den norska premiumakvaviten Gammel Opland har tillverkats sedan 1872. För att fira 150 år lanseras nu en jubileumsutgåva i begränsad upplaga. Gammel Opland Jubileum består av en blandning av akvaviter som lagrats på sherryfat i minst tio år. Gammel Opland Aquavit är ett norskt kulturarv som destillerats på potatis, kryddats och lagrats på sherryfat enligt samma hemliga recept i 150 år. För att hylla traditionen lanseras nu en jubileumsutgåva som, precis som originalet, kryddats med kummin, anis, fänkål, koriander och paradiskorn. Skillnaden ligger i den extremt långa fatlagringen som ger en ännu rundare, rikare och mer komplex akvavit med touch av torkad frukt och russin. – Livsnjutare rankar ofta Gammel Opland som den främsta akvaviten i världen tack vare dess balanserade kryddning och mognad på sherryfat. Med Gammel Opland Jubileum har vi tagit fatlagringen till en helt ny nivå, säger Malin Ollas som är Product Manager på Anora. Resultatet är en exklusiv akvavit som bäst avnjuts i stillsamhet efter måltiden ur ett tulpanformat glas, avslutar Malin. Akvaviten i Gammel Opland Jubileum härstammar från både oloroso och PX-fat vilket ger en mörkt gyllene färg. I den rika och komplexa doften återfinns vanilj, karamell, mörk choklad samt en subtil kryddighet. Smaken är lång, mjuk och komplex med tydliga fattoner av vanilj, kola, mörk choklad, russin. Från kryddningen kommer runda nyanser av kummin, anis, lakrits samt varm citrus.

Fira Norges nationaldag på Ulla Winbladh

I år genomför Wärdshuset Ulla Winbladh på Djurgården det första riktiga 17 maj-firandet sedan pandemin bröt ut. Värdshuset har skapat en helnorsk upplevelse och på menyn finns allt från norsk kallrökt och inkokt fjordlax till spekemat och blötekaka. Som enda restaurang i Sverige serverar Ulla Winbladh även den norska akvaviten Gammel Opland Jubileum. I dryckesutbudet finns givetvis också klassiker som Lysholms Linie Aquavit.