Två kryddor är mer än arton buzzwords. Nu lanseras Hernö Botanical Flavoured Gin.

2019 lanserade Hernö Gin ”Pink BTL Gin” som en motreaktion mot pink gin trenden. Nu lanserar man Pink BTL Gin’s fristående uppföljare - Botanical Flavoured Gin.

Hernö lanserar Botanical Flavoured Gin

Inget fejk. Inga sagor. Inget buzz. Bara gin. Hernö Botanical Flavoured Gin syftar till att tränga igenom bruset av alla så kallade buzzwords i dagens marknadsföring av gin med ett budskap: Skippa allt nonsens och fokusera på att göra bra gin. Med detta sagt lanserar Hernö Gin i dag en produkt skapad på endast två kryddor: Enbär och koriander.

– Producenter världen över försöker överträffa både sig själva och varandra med ordvrängerier, onödiga tillsatser och formuleringar som förvirrar och förför konsumenten. Det tycker vi är fel. För att ta ställning har vi skapat en produkt som är raka motsatsen till allt detta. Vi har skalat av allt som går och förtydligat det vi vill säga i debatten med ett gin som är smaksatt med endast två kryddor. Bara gin helt enkelt, säger Jon Hillgren, grundare av Hernö Gin.

Kvalitet och hantverk slår alla tänkbara buzzwords.

Tänk dig din favoritlåt i ett par brusreducerande hörlurar. Det här är ginets motsvarighet:

– Låt oss presentera Hernö Brilliant Official True Artistic Natural Innovative Complex Finest Legacy Aromatic Vibrant Original Ultra Rare Epic Delicate Gin. Utan buzzwords blir det Hernö Botanical Flavoured Gin. En no buzzword gin, säger Andreas Ohlsjö, Head of Brand and Design på Hernö Gin.

Hernö Botanical Flavoured gin är med andra ord inget nonsens. Bara riktigt gin, destillerat med de bästa kryddorna av prisbelönta destillatörer som vet att kvalitet och hantverk slår alla tänkbara buzzwords.

Hernö Botanical Flavoured Gin med smak av enbär och koriander. Enligt den europeiska spritförordningen är gin en spritdryck som har tongivande smaksättning av enbär och utöver detta får andra smaker användas i skapandet av gin.

– Vi använder åtta kryddor och örter i vår Hernö Dry Gin vars recept också ligger till grund till flera av våra övriga produkter. Vi ville se var vi landade om vi använde så få kryddor som det bara går i syfte att visa att det går att tränga igenom bruset av buzzwords med kunskap och hantverk som talar för sig själv, berättar Jon.

Enbär och korianderfrön i kombination ger Hernö Botanical Flavoured Gin en smakprofil med bibehållen Hernö Gin-karaktär, tongivande enbär, en blommig kryddighet samt lakritstoner med viss sötma.

– Jag är riktigt nöjd med resultatet och öppnar med detta försäljningen av vår nya produkt i dag. Den finns att beställa från Systembolaget från klockan 10 och serveras på Hernö Gin Bar med start kl 18 ikväll. Välkommen att prova vårt No Buzzword Gin; Hernö Botanical Flavoured Gin, avslutar Jon.

Smaknoter:

Doft: Kraftfulla enbär med blommig kryddighet från korianderfrön. Smak: Kraftfull, rund smak av enbär, följt av varm kryddighet med lakritstoner och viss sötma. Avslut: Långt, torrt och balanserat avslut med enbär och korianderfrö som dröjer sig kvar.

Hernö växte snabbt och stort

Hernö Gin grundades 2011 och redan 2012 släppte man sin första gin. Året efter – det vill säga 2013 tog man sin första Gin Grand Master. Idag har man över 70 internationella master- och guldmedaljer. Det för dem till Europas mest prisbelönta gindestilleri. Idag säljs Härnösands stolthet i över 25 länder och man kan tänka sig att resan bara kommer att rulla på, bli större och större.

Hernö Botanical Flavoured Gin

369,00 kr


Kraftfull doft av enbär med blommig kryddighet från korianderfrön. Kraftfull, rund smak av enbär, följt av varm kryddighet med lakritstoner och viss sötma. Långt, torrt och balanserat avslut med enbär och korianderfrö som dröjer sig kvar.

30.08.2023