Koskenkorva Apple – den perfekta blandningen av syrligt och sött

Nu lanseras Koskenkorva Apple - en läcker och okonstlad likör med lägre alkoholhalt och naturlig smak av färskpressade saftiga äpplen. God i somriga drinkar.

Koskenkorva Apple

Nyhet från Koskenkorva!

Koskenkorva är den berömda vodkan som kommer från den lilla byn i västra Finland med samma namn. Efter en rad framgångsrika likörlanseringar de senaste åren lanseras nu Koskenkorva Apple, en rykande färsk nyhet på likörhimlen där syrligt och sött kombineras på ett ypperligt sätt.

I den lilla byn Koskenkorva har bönderna genom generationer producerat en len och genuin vodka som håller kvalitet i världsklass. Här ligger fokus på hållbarhet samt naturliga ingredienser och för att tillverka den högaktuella likören Koskenkorva Apple har äppeljuice från färska äpplen tillsatts till vodkan.

Resultatet är en läcker och okonstlad likör med lägre alkoholhalt och naturlig smak av färskpressade saftiga äpplen. Tillsammans med basen på Koskenkorva vodka bildar de naturliga råvarorna en ljuv förening mellan sött och syrligt samt uppvisar både en ren och välbalanserad smak.

Koskenkorva har under de senaste åren lanserat flera likörer med lägre alkohol likt Koskenkorva Apple och har rönt stora framgångar. De har bland annat vunnit åtskilliga priser under flera år i flertalet prestigefyllda sprittävlingar såsom ISW Awards och The Liqueur Masters.

"Trenden kring produkter med lägre alkoholhalt utan tillsatser växer sig allt större. Dagens konsumenter värdesätter naturliga produkter högt och söker ofta drycker som är knutna till en specifik plats. Därför är det otroligt kul att få presentera ännu en likör från Koskenkorva som har en verklig historia och som dessutom innehåller riktiga ingredienser", säger Heini Suominen, Senior Brand Manager på Koskenkorva Vodka.

Koskenkorva Apple är med sin inbjudande ljusgula färg en perfekt dryck att servera kall som den är eller att använda som bas i uppfriskande drinkar och njuta av tillsammans med andra passande tillbehör. Liksom varumärkets övriga likörer presenteras den i en tidlös glasflaska med unik träkork som är varumärkets signum.

Koskenkorva Apple hittar du i Systembolagets beställningssortiment.


Fräscha och friska drinkar med Koskenkorva Apple som bas

Äppelsoda

1 drink

 • 4 cl Koskenkorva Apple

 • kolsyrat vatten

 • is

 • 1 äppelklyfta

Gör så här:

 1. Lägg valfri mängd is i ett högt glas

 2. Häll över likören och fyll på med sodavatten

 3. Rör om och garnera med en äppelklyfta

Apple Sour

1 drink

 • 4 cl Koskenkorva Apple

 • 3 cl färskpressad citronjuice

 • 1 cl sockerlag

 • is

 • äggvita till skum (valfritt)

Gör så här:

 1. Mät upp alla ingredienser i en shaker och lägg i isen.

 2. Skaka drinken, häll bort isen och skaka igen.

 3. Häll upp drinken i glaset genom en sil.


Koskenkorva Apple

160,00 kr


En läcker och okonstlad likör med lägre alkoholhalt och naturlig smak av färskpressade saftiga äpplen. Tillsammans med basen på Koskenkorva vodka bildar de naturliga råvarorna en ljuv förening mellan sött och syrligt samt uppvisar både en ren och välbalanserad smak.

En god likör till sommarens drinkar.

16.03.2023