Premiär för Hernö Gin x Björn Frantzén.

Nu är det premiär för det smakstarka samarbetet mellan Hernö Gin och Björn Frantzén som har resulterat i en ny London Dry Gin som sammanför asiatiska och skandinaviska smaker.

Hernö Gin x Björn Frantzén

Hernö Gin har tidigare berättat att de inleder samarbete med Björn Frantzén. Nu avslöjas den första dryckesprodukten signerad de båda smakgiganterna. En London Dry Gin med det distinkta namnet én som sammanför asiatiska och skandinaviska smaker kommer nu ut till försäljning både nationellt och internationellt. Björn driver inte mindre än två trestjärniga Michelinkrogar i Stockholm och Singapore men är även vid sidan om de egna restaurangsatsningarna känd för sitt arbete med att lyfta svenska råvaror och för sin extrema noggrannhet med detaljer. Allt för att leverera en helhetsupplevelse i toppklass på sina restauranger världen över. Jon och hans Hernö Gin belönades redan 2013 med sin första världsmästartitel i branschen för sin Hernö Dry Gin och sen dess har Hernö Gin stått stadigt som världens mest prisbelönda ginvarumärke. Så sent som i februari blev Jon utsedd till Master Distiller of the year och Hernö Gin till Distiller of the year vid World Gin Awards i London. Det är onekligen två av Sveriges smaksäkraste pionjärer som nu slår fast att 1 + 1 = én. Som i Frantzén. Som i enbär. Som i drivkraften att vara nummer ett. - Vi var väldigt synkade från start med vad vi ville skapa tillsammans. Att det skulle landa i en smakrik London dry gin med asiatiska influenser skapad för gincocktails av toppklass. När jag satsar på något så är det alltid all in. Det ska vara perfektion, inget annat. Jons och min delade ambition om slutresultatet gör det väldigt enkelt att samarbeta, säger Björn Frantzén.

Björn Frantzén och Jon Hillgren
Björn Frantzén och Jon Hillgren

Flaskans stilrena utsida ger hintar om kopparpannorna i destilleriet och den avskalade designen för samtidigt tankarna till Asien som också är tydliga när ingredienserna presenteras. - Hernö én Gin är fullpackad med smak från enbär och koriander, toppad med peppriga citrustoner hämtade från asien. Vi har bland annat använt buddhas hand som är en frukt med ett lite märkligt utseende med sina långa fingrar som också är laddade med väldigt trevliga citrustoner. Det här är en elegant London Dry Gin som smakar fantastisk i eget majestät men som även spelar en självklar huvudroll i en gin & tonic eller exempelvis en dry martini, säger Jon Hillgren.

Hernö Gin x Björn Frantzén

479,00 kr


Hernö Gin x Björn Frantzén har en intensiv doft av enbär, örtig citrus och en inbjudande lätt kryddighet. En stor smak av enbär och passionsfrukt med pepprig citrus och lätta florala toner. Utdraget torrt avslut med lätt grön sälta och en umamikänsla som dröjer sig kvar.

Én Gin & Tonic

Én Gin & Tonic.


Det här är ingen vanlig GT. I denna Gin & Tonic används den gin som skapats i samarbete mellan Hernö och Björn Frantzén. En gin med både asiatiska och skandinaviska smaker.

Läs mer »