Ostron med brynt smör och O.P. Anderson.
Ostron och brynt smör - det säger vi inte nej till. O.P. Anderson Gastrogardets stjärnkock Klara Lind bjuder på ett recept med just det.
Läs mer »Tillsammans med det franska calvadosdestilleriet Boulard lanseras nu den allra första akvaviten som lagrats på calvadosfat. Nya O.P. Anderson Aquavit Calvados Cask Finish kommer i 2 000 flaskor till Systembolaget 9 oktober.
I våras släppte Boulard en calvados i som lagrats på akvavitfat från O.P. Anderson. Som nästa steg i samarbetet släpps nu O.P. Anderson Aquavit Calvados Cask Finish, en akvavit som lagrats sju månader på ekfat från Boulard.
Historien om de två destillerierna börjar redan på 1820-talet då grundarna Olof Peter Anderson och Pierre-August Boulard etablerade sig i Göteborg respektive Pays d'Auge i Normandie. Projektet som nu genomförs, två hundra år senare, är unikt i både calvados- och akvavitvärlden.– Att Sveriges äldsta och mest anrika akvavit gör ett samarbete med Frankrikes mest berömda calvados är givetvis otroligt spännande. Även om vi har en lång tradition av fatlagrad akvavit i Norden är det allra första gången vi använder calvadosfat, säger Marcus Pedersen som är Senior Global Brand Manager på Anora. Det visar verkligen på akvavitens otroliga mångsidighet.
O.P. Anderson Aquavit Calvados Cask Finish består av O.P. Andersons originalakvavit som lagrats ytterligare sju månader på calvadosfat från Boulard. Resultatet är en smakrik sprit med elegant och avrundad kryddighet av kummin, fruktiga toner av äpple samt en subtil smak av lakrits och ek. Den passar perfekt som snaps till det nordiska köket, att avnjutas efter maten i ett tulpanformat glas eller som en exklusiv cocktailingrediens.
O.P, Anderson Aquavit Calvados Cask Finish släpps i Systembolagets beställningssortiment 9 oktober i en limiterad upplaga om 2 000 numrerade exemplar.
499,00 kr
Denna unika akvavit har en elegant och avrundad kryddighet från kummin, fruktiga toner av äpple samt en subtil smak av lakrits och ek.
Priset är 499 kronor för 50 cl med artikelnummer 55127-02.
559,00 kr
Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish är varmt bärnstensfärgad med en fyllig äppelsmak. Lagringen på akvavitfaten ger kryddiga toner av kummin, anis och lakrits i både doft och smak. Den långa och runda eftersmaken har inslag av karamell, lakrits, och vanilj.
Ostron och brynt smör - det säger vi inte nej till. O.P. Anderson Gastrogardets stjärnkock Klara Lind bjuder på ett recept med just det.
Läs mer »Punch är den engelska motsvarigheten till “bål” och innebär i stort sätt servering av dryck ur en skål. På kräftskivan blir det ett roligt och smakrikt inslag och i bartendern Tina Shines recept får svensk akvavit och lokala råvaror i säsong ta plats.
Läs mer »O.P. Anderson Gastrogardets Klara Lind presenterar den här läckra rätten - grillade havskräftor med smak av citrus.
Läs mer »Nu lanseras Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish - ett samarbete mellan Frankrikes mest berömda Calvadosproducent och Sveriges äldsta akvavit.
Läs mer »