Julsnaps - bästa snapsen till olika sorters julmat.
Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs mer »Nu är det dags för en spännande snapsprovning med kryddmästaren Jonas Odland. Den erbjuds både i Stockholm den 9 november och i Göteborg den 23 november.
Kryddat brännvin och akvavit tillhör utan tvekan vårt svenska kulturarv och nu bjuder vi in till en mycket intressant snapsprovning där du får lära dig hur du bäst matchar snaps till mat.
Det finns många maträtter där man finner den absolut bästa smakkombinationen bland de kryddade brännvinsorterna. Men det gäller naturligtvis att välja rätt. Vi kommer gå igenom vilka snapsar som är bäst till de olika delarna av julbordet, men även hur man ska tänka generellt när det gäller att välja snaps till olika maträtter.
Provningen kommer att ledas av kryddmästare Jonas Odland och vi kommer att prova 7 olika kryddade snapsar tillsammans med små smakbitar. Evenemanget kostar 500 kr per person och då ingår en utvald fiskvarmrätt med lämplig snaps därtill. I provningen ingår även en riktig raritet, O.P. Anderson 21 YO där akvaviten har mognat på ett utvalt 345-liters cognacsfat sedan millenieskiftet.
Provningen i Stockholm
NÄR? Onsdagen den 9 november kl. 18.30 VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm HUR? Boka din plats här >> PRIS? 500 kr
Provningen i Göteborg
NÄR? Onsdagen den 23 november kl. 18.30 VAR? Hotell Tidbloms, Olskroksgatan 23 i Göteborg HUR? Boka din plats här >> PRIS? 500 kr
299,00 kr
O.P. Anderson Klar har en frisk och fyllig kryddighet av dillfrö och citron med inslag av kummin, anis och fänkål. Likt originalet är O.P. Klar framställd på noggrant utvalda ekologiska kryddor och vete. Dillfrö och citronskal är huvudkryddorna kompletterade med en liten del av den lagrade kryddbasen, vilket gör att snapsen blir klar i färgen.
299,00 kr
Kryddspriten är hantverksmässigt framställd på utvalda ekologiska råvaror och ekfatslagrad i åtta månader vilket ger en välbalanserad och mjuk smak.
219,00 kr
O.P. Anderson Julaquavit är kryddad med kummin, anis och fänkål precis som originalet. Med juliga toner av pomerans, cognac och sherry samt lagring på cognacsfat får den en fyllig och avrundad smak.
302,00 kr
Aalborg Jule Akvavit har en robust kumminton med en elegant avslutning av apelsin, mandel och koriander. Den tillverkas på ett destillat från kummin, dillfrö och koriander.
151,00 kr
Herrgårds Julsnaps är baserad på den sherryfatslagrade och whiskyspetsade Herrgårds Aquavit. Sin julkryddiga fruktighet har den fått från extrakt på skal av färska apelsiner, nejlikor, ingefära och kardemumma. Produkten är gjord på ekologiska apelsiner för att undvika de bekämpningsmedel som används vid konventionell citrusodling.
211,00 kr
Prima julsnaps är kryddad för att locka fram det bästa ur det mesta på julbordet. Traditionell kryddning med kummin, anis och fänkål i grunden, kompletterad med fyllighet från dadlar och cognac samt en friskhet från citronzest.
999,00 kr
O.P. Anderson 21 YO är smakrik, fyllig och elegant med balanserad kryddighet och tydliga toner av torkade frukter, kola och vanilj från fatlagringen. Akvaviten har mognat på ett utvalt 345-liters cognacsfat sedan millenieskiftet och därefter tappats för hand i en limiterad utgåva.
Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs mer »Bartendern Tina Shine tipsar om hur du enkelt ger drycker en julig touch.
Läs mer »Akvavit är en unikt skandinavisk tradition men vad skiljer Sverige, Norge och Danmark när det gäller kryddsnaps? Örjan Westerlund ger dig svaren här.
Läs mer »