Hummer på tallrik och ett glas vitt vin.

Hummerpremiär! Så väljer du vin till hummer.

Den 26 september är det Hummerpremiär och hummerfisket har startat! folk o folk har provat fram vilka viner som passar bäst till både naturell och tillagad hummer. Vin till hummer + vintips.

Gratinerad hummer på träbräda med citron och persilja i en skål.

Gratinerad hummer.

Om du älskar hummer och vill prova något annat vid hummerpremiären rekommenderar vi att gratinera den enligt Linnéas recept - enkelt men fantastiskt gott!

Till receptet + vintips.

Hummer och andra skaldjur på ett bord.

Skaldjur genom tiderna.

Matforskare Richard Tellström berättar om skaldjur som gått från att endast finnas på samhällselitens festbord till att bli lyxmat för alla. Till artikeln.

Risotto med hummer och kantareller på blått bord.

Hummerrisotto.

För att lyxa till det lite extra har vi även haft i havskräftor i risotton. Vill du hellre ha gratinerad hummer passar den här risotton även utmärkt att ha till!

Till recept + vintips.

Nya viner.

Höstiga grytor.

Matprat och tips.

Johan Jureskog vid grillen

Johan Jureskogs bästa grilltips.


Sommar är grillentusiasternas högsäsong. Men hemma hos ”Sveriges köttkung” kocken Johan Jureskog står grillarna ute året om. folk o folk tog ett snack med den välrenommerade kocken och passade på att be om lite grilltips.

Läs mer »

Prisat i pressen.

Robert Weil - Riesling från Rheingau

Exklusiva viner.

Här presenterar vi viner som utmärker sig. Det vill säga viner som i hög grad uppfyller de fyra hörnstenarna för ett vins kvalitet: balans, komplexitet, smaklängd och intensitet. Läs mer

Lär dig mer om vin.

Mats Claësson

Vinprovningar.


Vi anordnar regelbundet vinprovningar som leds av Mats Claësson, en av landets mest erfarna provningsledare. Provningarna arrangeras i Stockholm, Göteborg, Västerås och Karlstad. Dessutom har vi kostnadsfria vinprovningar online.

Läs mer »
Druvor

Druvor.


Det finns fler än 10000 druvsorter i världen, men det är bara några dussin som används i merparten av vinproduktionen. Lär dig mer om kända och mindre kända gröna och röda druvor.

Läs mer »
Vingård i Rhône

Vinregioner.


Lär dig mer om såväl klassiska vinregioner som mindre kända, spännande vinområden samt tips på viner därifrån som finns att köpa via Systembolaget.

Läs mer »
Gustave Lorentz i Alsace

Vinproducenter.


Vi representerar allt från små familjeproducenter till stora världsberömda vinhus. Här kan du läsa mer om alla de vinproducenter vars produkter du hittar på folk o folk.

Läs mer »
vinOvin med Mats och Niklas

Följ oss på Instagram.

Låt våra experter Mats, Niklas och Julie guida dig genom vinets värld. Ta del av upplevelserna du inte vill vara utan.

Följ oss på Instagram redan idag: @vinovin_klubben

Tove lär sig vin - vinskola

Tove lär sig vin.

Tove Norström, bland annat känd från podcasten "Trettio plus trevar", är den nyfikna nybörjaren som vill veta mer. Häng med på resan när vår egen Mats Claësson ska lära Tove allt han kan. Omöjligt uppdrag? Följ oss för att få svaret.

Se filmerna »

Vintugg med Niklas och Christopher-Robin

Vintugg.

Vintugg är vår video-serie om vad som egentligen passar till vinet – och det är inte alltid vad du väntar dig. Vår egen Niklas och erfarne kocken Christopher-Robin guidar dig genom nya upptäckter och upplevelser.

Se filmerna »