Nya viner.

Vår i sikte!

Trots en del bakslag är det vår i luften, krokus i backen och vårsol som värmer när den väl tittar fram. Varför inte bejaka vårkänslorna med smakerna som hör våren till?

Vin till Sparris.
Sparrispasta
Vårviner.
Laxsallad.
Riesling

Nya årgångar i april:

Dessa viner i fasta sortimentet kommer med nya årgångar i april månad, och samtliga har fått fina betyg av Munskänkarnas provningsgrupp.

Vinn eleganta vinglas från Riedel.

I samarbete med Sundqvist tävlar vi nu ut fyra vackra glas från Riedel till en lycklig vinnare. Glasen är av modellen New World Pinot Noir i Riedels glasserie Veritas, värde 1798 kr. Ta chansen att vinna de vackra glasen – tävla senast 21 april.

Läs mer och tävla.

New World Pinot Noir i Riedels glasserie Veritas.

Prisat i pressen.

Robert Weil - Riesling från Rheingau

Exklusiva viner.

Här presenterar vi viner som utmärker sig. Det vill säga viner som i hög grad uppfyller de fyra hörnstenarna för ett vins kvalitet: balans, komplexitet, smaklängd och intensitet. Läs mer

Vita viner i vårt sortiment.

Vita viner.

Vi har ett stort och brett sortiment av vita viner i alla prisklasser. Här hittar du riesling, sauvignon blanc och chardonnay i världsklass och massor av spännande vita viner från både nya och gamla världen. Ta en titt!

Se våra vita viner.

Röda viner i sortimentet.

Röda viner.

Botanisera bland våra röda viner och hitta nya favoriter! Vi har samlat viner från länder som Italien, Frankrike, Australien och USA, bland annat. Du kan hitta allt från elegant pinot noir till mustig Rioja att skåla i här.

Till rödvinerna.

Lär dig mer om vin.

Matprat och tips.

Vill du få Sveriges bästa veckobrev om vin?

Läs om nya viner, vinprovningar, tävlingar och få de senaste recepten innan alla andra – prenumerera på folk o folks nyhetsbrev.

Mats Claësson

Vinprovningar.


Vi anordnar regelbundet vinprovningar som leds av Mats Claësson, en av landets mest erfarna provningsledare. Provningarna arrangeras i Stockholm, Göteborg, Västerås, Karlstad och Norrköping.

Läs mer »
Druvor

Druvor.


Det finns fler än 10000 druvsorter i världen, men det är bara några dussin som används i merparten av vinproduktionen. Lär dig mer om kända och mindre kända gröna och röda druvor.

Läs mer »
Vingård i Rhône

Vinregioner.


Lär dig mer om såväl klassiska vinregioner som mindre kända, spännande vinområden samt tips på viner därifrån som finns att köpa via Systembolaget.

Läs mer »
Gustave Lorentz i Alsace

Vinproducenter.


Vi representerar allt från små familjeproducenter till stora världsberömda vinhus. Här kan du läsa mer om alla de vinproducenter vars produkter du hittar på folk o folk.

Läs mer »
vinOvin med Mats och Niklas

Följ oss på Instagram.

Låt våra experter guida dig genom vinets värld. Ta del av upplevelserna du inte vill vara utan.

Följ oss på Instagram redan idag: @vinovin_klubben

Tove lär sig vin - vinskola

Tove lär sig vin.

Tove Norström, bland annat känd från podcasten "Trettio plus trevar", är den nyfikna nybörjaren som vill veta mer. Häng med på resan när vår egen Mats Claësson ska lära Tove allt han kan. Omöjligt uppdrag? Följ oss för att få svaret.

Se filmerna »

Vintugg med Niklas och Christopher-Robin

Vintugg.

Vintugg är vår video-serie om vad som egentligen passar till vinet – och det är inte alltid vad du väntar dig.

Se filmerna »