3 goda viner att sippa på.

3 härliga sippviner.

Ett gott vin kan man sitta och sippa på länge, och då måste det hålla sig gott länge också! Här har vi dryckesexpert Mats valt ut sina tre bästa sippviner för sommarens sköna kvällar.

Till tipsen.

Nya viner.

Dags för semester?

10 vingårdar att besöka i Europa.

10 vingårdar att besöka i Europa. »

Rött vin till grillat kött.
3 goda sommartips
Sommarens vita boxviner.
Vin till sommarens höjdpunkter.

Vill du få Sveriges bästa veckobrev om vin?

Läs om nya viner, vinprovningar, tävlingar och få de senaste recepten innan alla andra – prenumerera på folk o folks nyhetsbrev.

Bäst i Beställningssortimentet

Den största delen av Systembolagets sortiment finns i beställningssortimentet – här är några viner som fått fina betyg i Allt om Vin i juni:

Prisat i pressen.

Vita viner i vårt sortiment.

Vita viner.

Vi har ett stort och brett sortiment av vita viner i alla prisklasser. Här hittar du riesling, sauvignon blanc och chardonnay i världsklass och massor av spännande vita viner från både nya och gamla världen. Ta en titt!

Se våra vita viner.

Röda viner i sortimentet.

Röda viner.

Botanisera bland våra röda viner och hitta nya favoriter! Vi har samlat viner från länder som Italien, Frankrike, Australien och USA, bland annat. Du kan hitta allt från elegant pinot noir till mustig Rioja att skåla i här.

Till rödvinerna.

Lär dig mer om vin.

Robert Weil - Riesling från Rheingau

Exklusiva viner.

Här presenterar vi viner som utmärker sig. Det vill säga viner som i hög grad uppfyller de fyra hörnstenarna för ett vins kvalitet: balans, komplexitet, smaklängd och intensitet. Läs mer

Matprat och tips.

Stockholms bästa köttrestauranger.

7 bästa köttrestaurangerna i Stockholm.


Stockholm erbjuder en mängd utmärkta restauranger för oss köttfantaster, men det kan vara en utmaning att hitta de allra bästa. Därför listar vi några av våra favoritrestauranger där du kan njuta av stadens bästa köttupplevelser.

Läs mer »
Mats Claësson

Vinprovningar.


Vi anordnar regelbundet vinprovningar som leds av Mats Claësson, en av landets mest erfarna provningsledare. Provningarna arrangeras i Stockholm, Göteborg, Västerås, Karlstad och Norrköping.

Läs mer »
Druvor

Druvor.


Det finns fler än 10000 druvsorter i världen, men det är bara några dussin som används i merparten av vinproduktionen. Lär dig mer om kända och mindre kända gröna och röda druvor.

Läs mer »
Vingård i Rhône

Vinregioner.


Lär dig mer om såväl klassiska vinregioner som mindre kända, spännande vinområden samt tips på viner därifrån som finns att köpa via Systembolaget.

Läs mer »
Gustave Lorentz i Alsace

Vinproducenter.


Vi representerar allt från små familjeproducenter till stora världsberömda vinhus. Här kan du läsa mer om alla de vinproducenter vars produkter du hittar på folk o folk.

Läs mer »