Välja dryck till påskbordet.

Välja dryck till påskmat.

Snart är det påsk och dags för påskbord! Vår dryckesexpert Mats ger dig tips på hur du väljer dryck, som snaps och vin, till påskmaten samtidigt som du får flera dryckestips till de olika rätterna. Till tipsen.

Inlagd sill.

8 sorters sill till påsk.

Ingen riktig påsk utan sill. Gör egen inlagd sill eller kanske en krämig variant till påskbordet. Det är inte svårt! Här har vi samlat några riktigt goda recept på sill som passar på påskbordet - även vegansk!

Till recepten.

Vegetarisk påskmat.

Vegetarisk påskmat.

Som vid så många svenska högtider är det stort fokus på kött och fisk på matbordet. Men nu i påsk vill vi uppmuntra till mer vegetarisk mat och har här samlat 8 riktigt goda vegetariska recept att variera med.

Till recepten.

Påsktårta.

6 vackra påsktårtor.

Påsken är tid för mastiga, smaskiga och syndigt goda tårtor! Här sparar vi inte in på smör, socker eller choklad - allt ska med! Här är sex recept på påsktårtor som imponerar på påskbordet

Till tårtorna.

Nya viner.

Vårens sprudlande bubbel.

Matprat och tips.

25 prissänkta viner 1 mars!

Ibland prissänker vi viner då vi behöver sälja slut på en årgång eller om vinet ska utgå eller byta förpackning. Vinerna finns som regel inte i lager hos Systembolaget och måste beställas via systembolaget.se. Ofta är det få flaskor och priserna gäller så långt lagret räcker. Först till kvarn!

Till Fyndhörnan.

Fynd - prissänkta viner.

Lär dig mer om vin.

Vinflaskor och pengar.

7 skandaler som skakat vinvärlden.


Att det ibland fuskas med vin är tyvärr inget nytt - men vissa brott är onekligen mer häpnadsväckande än andra. Som att blanda gift i vinet för att få en rundare smak, eller påstå att vinet tillhört en president på 1700-talet och sälja det för miljoner.

Läs mer »

Prisat i pressen.

Robert Weil - Riesling från Rheingau

Exklusiva viner.

Här presenterar vi viner som utmärker sig. Det vill säga viner som i hög grad uppfyller de fyra hörnstenarna för ett vins kvalitet: balans, komplexitet, smaklängd och intensitet. Läs mer

Mats Claësson

Vinprovningar.


Vi anordnar regelbundet vinprovningar som leds av Mats Claësson, en av landets mest erfarna provningsledare. Provningarna arrangeras i Stockholm, Göteborg, Västerås, Karlstad och Norrköping.

Läs mer »
Druvor

Druvor.


Det finns fler än 10000 druvsorter i världen, men det är bara några dussin som används i merparten av vinproduktionen. Lär dig mer om kända och mindre kända gröna och röda druvor.

Läs mer »
Vingård i Rhône

Vinregioner.


Lär dig mer om såväl klassiska vinregioner som mindre kända, spännande vinområden samt tips på viner därifrån som finns att köpa via Systembolaget.

Läs mer »
Gustave Lorentz i Alsace

Vinproducenter.


Vi representerar allt från små familjeproducenter till stora världsberömda vinhus. Här kan du läsa mer om alla de vinproducenter vars produkter du hittar på folk o folk.

Läs mer »
vinOvin med Mats och Niklas

Följ oss på Instagram.

Låt våra experter guida dig genom vinets värld. Ta del av upplevelserna du inte vill vara utan.

Följ oss på Instagram redan idag: @vinovin_klubben

Tove lär sig vin - vinskola

Tove lär sig vin.

Tove Norström, bland annat känd från podcasten "Trettio plus trevar", är den nyfikna nybörjaren som vill veta mer. Häng med på resan när vår egen Mats Claësson ska lära Tove allt han kan. Omöjligt uppdrag? Följ oss för att få svaret.

Se filmerna »

Vintugg med Niklas och Christopher-Robin

Vintugg.

Vintugg är vår video-serie om vad som egentligen passar till vinet – och det är inte alltid vad du väntar dig.

Se filmerna »