Nya viner.

Thanksgiving.

Matprat och tips.

Välja vin till choklad.

Så väljer du vin till choklad.

Vin och choklad är en klassisk kombo - men mer krävande än man kanske kan tro. Här tipsar folk o folks dryckesexpert Mats Claësson om vin som passar till choklad och chokladdesserter. Vin till choklad + vintips.

8 recept på kladdkaka.

8 recept på kladdkaka.

Här har vi samlat riktigt smarriga kladdkakerecept för dig som gärna vill experimentera med denna klassiska läckerbit. Kanske hittar du en ny favorit?

Till recepten.

Chokladmousse med kanderade nötter.

Läcker chokladmousse.

Chokladmoussen är en dessert som aldrig går ur tiden. Gör Linnéas krämiga chokladmousse med kanderade nötter som passar perfekt till ett litet glas madeira. Till receptet.

3 lyxiga recept på chokladtryfflar.

3 läckra chokladtryfflar.

Vill du bjuda på något riktigt gott? Ulrika Grahl har skapat tre lyxiga chokladtryfflar fyllda med godsaker som passar perfekt till årets festliga stunder.

Till recepten.

Prisat i pressen.

Robert Weil - Riesling från Rheingau

Exklusiva viner.

Här presenterar vi viner som utmärker sig. Det vill säga viner som i hög grad uppfyller de fyra hörnstenarna för ett vins kvalitet: balans, komplexitet, smaklängd och intensitet. Läs mer

Lär dig mer om vin.

Mats Claësson

Vinprovningar.


Vi anordnar regelbundet vinprovningar som leds av Mats Claësson, en av landets mest erfarna provningsledare. Provningarna arrangeras i Stockholm, Göteborg, Västerås och Karlstad. Dessutom har vi kostnadsfria vinprovningar online.

Läs mer »
Druvor

Druvor.


Det finns fler än 10000 druvsorter i världen, men det är bara några dussin som används i merparten av vinproduktionen. Lär dig mer om kända och mindre kända gröna och röda druvor.

Läs mer »
Vingård i Rhône

Vinregioner.


Lär dig mer om såväl klassiska vinregioner som mindre kända, spännande vinområden samt tips på viner därifrån som finns att köpa via Systembolaget.

Läs mer »
Gustave Lorentz i Alsace

Vinproducenter.


Vi representerar allt från små familjeproducenter till stora världsberömda vinhus. Här kan du läsa mer om alla de vinproducenter vars produkter du hittar på folk o folk.

Läs mer »
vinOvin med Mats och Niklas

Följ oss på Instagram.

Låt våra experter Mats, Niklas och Julie guida dig genom vinets värld. Ta del av upplevelserna du inte vill vara utan.

Följ oss på Instagram redan idag: @vinovin_klubben

Tove lär sig vin - vinskola

Tove lär sig vin.

Tove Norström, bland annat känd från podcasten "Trettio plus trevar", är den nyfikna nybörjaren som vill veta mer. Häng med på resan när vår egen Mats Claësson ska lära Tove allt han kan. Omöjligt uppdrag? Följ oss för att få svaret.

Se filmerna »

Vintugg med Niklas och Christopher-Robin

Vintugg.

Vintugg är vår video-serie om vad som egentligen passar till vinet – och det är inte alltid vad du väntar dig. Vår egen Niklas och erfarne kocken Christopher-Robin guidar dig genom nya upptäckter och upplevelser.

Se filmerna »