Romprovning i Stockholm 17 januari.

Nu ger vi dig chansen att tillsammans med folk o folks dryckesexpert Mats Claësson få testa 7 olika romsorter i Stockholm den 17 januari.

Provning rom

Eftersom den förra romprovning var fullbokad med en lång väntelista har vi nu lagt in ytterligare en provning. Skynda dig att säkra din plats i Stockholm 17 januari.

Det är ingen tvekan om att lagrad rom är en sprittyp som har stor framgång både internationellt och på den svenska marknaden. Vi kommer grundligt gå igenom rom som sprittyp och prova sorter från både Guyana, Filippinerna, Guatemala, Dominikanska Republiken och Bermuda. Din guide genom provningen blir folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson.

Om provningen:

När: tisdagen den 17 januari Kl. 18.30

Var: USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm

Hur: Anmäl dig här >>

Vi kommer att prova 7 olika romsorter. Evenemanget kostar 600 kr per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill. Det kommer även finnas två smaksatta romsorter för egen provning.

Välkommen!

Produkterna vi kommer att testa:

Don Papa Rum

495,00 kr


En rom från Filippinerna som är mångas favorit. Den har en nyanserad smak av vanilj, honung, apelsin, moscovadosocker och kanderad frukt med tydliga exotiska toner. Utan tvekan en omtänksam kamrat till många desserter som baseras på choklad, nötter, banan eller torkade frukter.

Barracuda Gran Reserva

349,00 kr


Karibisk rom som har fått lagra på amerikanska bourbonfat i 7 år vilket ger den en karaktär av exotiska frukter och vanilj. Romen har också en tydlig smak av torkade russin, örter, torkade frukter som aprikos samt en fläkt av citrus.

Botran Añejo 18 Years Old

559,00 kr


Kryddig, nyanserad smak med tydlig fatkaraktär, inslag av dadlar, muscovadosocker, kakao, hasselnötter, kanel och vanilj. Serveras rumstempererad som avec.

El Dorado Rum 12 Year Old

519,00 kr


Doften i El Dorado Rum 12 Year Old har trevliga inslag av torkad frukt, nötter, mandel, honung, russin och vaniljfudge. Smaken är mjuk och angenäm med inslag av kryddig fatkaraktär, vanilj, russin och torkade stenfrukter.

El Dorado Rum 15 Year Old

674,00 kr


I El Dorado Rum 15 Year Old är doften härligt nyanserad med inslag av kryddig fatkaraktär, muscovadosocker, torkad frukt, pomerans, arrak, kakao, vanilj och kanderade apelsinskal. Smaken är mjuk och behaglig med en kryddig ton och inslag av torkad frukt, nötter och chokladkola.

El Dorado Rum Special Reserve 21 Year Old

1049,00 kr


Lite av ett flaggskepp. Härligt komplex doft med inslag av kanderade apelsinskal, muscovadosocker, kaffe, vanilj, fat, mörk choklad och brända mandlar. Smaken är mjuk med ypperlig längd och inslag av fatkryddor, muscovadosocker, kanderade citrusskal, kaffe och mörk choklad. Dricks gärna tillsammans med en bit mörk choklad.

Gosling's Family Reserve Rum

802,00 kr


Komplex, kryddig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av torkade äpplen, mörk choklad, pomerans, hasselnötter, farinsocker och vanilj.

Det kommer även att finnas 2 smaksatta romsorter för egen provning:

The Kraken

339,00 kr


The Kraken Black Spiced har en tydlig doft av smörkola och kryddor. Smaken är söt med inslag av choklad, kokos, kanel, vanilj och muskot medan eftersmaken är härligt lång och kryddig.

Servera som den är med krossad is eller använd i goda romdrinkar.

Barracuda Winter Spiced

190,00 kr


Kryddig smak med sötma, inslag av fat, arrak, apelsinskal, kanel, kardemumma, ingefära, kryddnejlika och vanilj.