Ruffino Modus Primo är en pärla från Toscana.

Nu går det att beställa ett exklusivt vin från det böljande Toscana där bordeauxdruvorna cabernet sauvignon och merlot samsas på bästa sätt med traktens stolthet, sangiovese.

Ruffino Modus IGT Toscana

Det här vinet har tillverkats med ett strikt urval av druvor, ett skickligt hantverk och fatlagring som tillsammans resulterat i ett anmärkningsvärt vin med fin nyansrikedom och intensitet. Druvorna kommer från utvalda vingårdar (altitud 290–450 meter över havet) i Ruffinos egendom Poggio Casciano som ligger i Chianti, nära Florens.

Jäsningen sker under cirka 10 dagar i rostfria ståltankar. Sangiovesevinet har skalkontakt under 15 dagar, merlot 20 dagar och cabernet sauvignon 25 dagar. Efter den malolaktiska jäsningen lagras vinet under 18 månader i fat av ny fransk ek.

Ett kraftfullt vin till smakrika rätter

Ett kraftfullt vin som blir som en dröm tillsammans med smakrika anrättningar. Väljs med fördel till smakrika kötträtter där det gärna får finnas lite syrlighet och feta eller krämiga komponenter. Varför inte renkalvfilé med svampsås smaksatt med björnbär samt potatisgratäng.

Ruffino Modus Primo Toscana

649,00 kr

674,00 kr


Vinet har en nyanserad doft med inslag av mörka frukter, mörka plommon, moreller, kryddor, tobak samt en fläkt av balsamico, och apelsinzest. Smaken är rik  och nyanserad med fina inslag av björnbär. plommon, fat, kryddor, vanilj och choklad.

En anrik producent där hållbarhet står i första rummet

I över 140 år har den italienska vinproducenten Ruffino tillverkat viner i absolut toppklass. Under de senaste åren har de ökat sitt miljömässiga engagemang och gjort omfattande investeringar i både hållbar produktion och ekologisk odling. Under 2018 köpte Ruffino egendomen Poderi Ducali med mer än 126 hektar ekologiska vingårdar i området Prosecco.

Under samma år påbörjade man en konvertering till ekologisk odling i två av Ruffinos egendomar i Toscana: Greppone Mazzi i Montalcino och Poggio Casciano i Chianti. Totalt berörs 72 hektar och det innebär att en stor del av Ruffinos vingårdar blev ekologiskt certifierade viner från 2021.