CAMP – goda viner som gör gott för klimatet.

Även små förändringar kan göra stor skillnad på klimatavtrycken! CAMP är viner som kommer i smarta och lätta förpackningar av återvunnet material som du kan återvinna igen.

CAMP Syrah och CAMP Sparkling Brut på en sommaräng.

Det kan inte ha undgått någon att vi står inför stora klimatutmaningar där alla i stort och smått behöver hjälpas åt för att rädda vår miljö. Detta gäller inom åtskilliga områden, inte minst förpackningar och livsmedel.

CAMP är serien med friska och fruktiga viner som genom att tappa dryckerna i de klimatsmartare förpackningarna PET-flaska och burk, drar sitt strå till stacken för att minska klimatpåverkan. Kort och gott: Goda viner som gör gott. Förpackningar är det som ger störst klimatavtryck i vinets väg från vingården till butiken och runtom i världen ser vi en uppåtgående trend för klimatsmartare emballage. CAMP Syrah och nyheten CAMP Sparkling Brut presenteras båda i miljövänliga alternativ och genom att köpa dessa viner bidrar man till lägre koldioxidutsläpp och en friskare planet.

Båda förpackningarna är tåligare än glasflaskan och väger mindre vilket gör dem lättare att transportera. Dessutom är de praktiska då de är snabba och smidiga att kyla och bära samt lätt kan pantas nära. De består av material som har återvunnits och kan återvinnas igen vilket vi är väldigt bra på i Sverige. Här pantas närmare 90 procent av alla burkar och PET-flaskor som sedan får nytt liv i form av nya klimatsmarta förpackningar.

Fira minskat matsvinn med CAMP!

Varje år slänger vi enligt Livsmedelsverket i runda slängar 19 kilo fullt ätbar föda per person i vårt avlånga land. Maten som oftast slängs helt i onödan motsvarar utsläppen från 360.000 bilar under ett år. Orsakerna till detta svinn är många och för att komma till bukt med problemet måste vi alla hjälpas åt. Ingen kan göra allt men alla kan göra något och det börjar med att ta vara på sina matrester.

Här nedan hittar du två recept inspirerade av Kajsa Wargs ledord ”man tager vad man haver” som är snabba att förbereda och består av överblivna råvaror som ofta blir kvar i kylskåpet. Självklart kan ingredienser plockas bort utifrån behag eller om de inte finns hemma. De är lika goda att äta kalla som ljumna under årets alla säsonger både inne och utomhus men framför allt bidrar de till mindre matsvinn och är även budgetsmarta. Och vad passar bättre att dricka till detta än viner som gör gott för miljön?

Camp Syrah

96,00 kr


CAMP Syrah är ett fruktigt rött vin med härliga inslag av mörka bär såsom björnbär, hallon och plommon tillsammans med inslag av mörk choklad och en viss kryddighet.

Camp Sparkling Brut

39,00 kr


CAMP Sparkling Brut är ett mousserande vin med toner av päron, syrliga gröna äpplen samt inslag av grapefrukt och röda krusbär. Vinet har en pigg syra och finstämda bubblor.

Recept att göra på rester hemma:

Tonfiskskagen med CAMP Sparkling.

Tonfiskskagen


Har du tonfisk över hemma och vill göra något gott? Då tipsar vi om denna smakrika röra som påminner om skagen, men är en budgetvariant. Servera med ett glas friskt och klimatsmart bubbel!

Läs mer »