Hållbara val på Systembolaget.

Nu gör Systembolaget det enkelt att göra hållbara val när du köper vin. Håll utkik efter "tummen upp"-symbolen som visar vägen till hållbara viner.

Hållbara val på Systembolaget

Systembolagets märkning Hållbara val gör det enklare för dig som konsument att hitta hållbara drycker i sortimentet.

Märkningen innebär att produkten uppfyller följande tre kriterier för hållbarhet:

  • Miljöcertifierad odling och produktion

  • Förpackning med lägre klimatavtryck

  • Godkänt resultat i Systembolagets analys av arbetsvillkor i odling och produktion

Hållbara röda viner:

Xavier Vignon Côtes-du-Rhône Grenache Vieilles Vignes Organic

125,00 kr


Ett underbart ekologiskt vin som kommer i en lättviktsflaska och listas som ett Hållbart val på Systembolaget.

Vinet är mjukt, fruktigt och kryddigt i en härlig symbios. Här hittar du nyanser av hallon, björnbär, färska örter svart te och lavendel. Perfekt till medelkraftiga och lite kraftigare rätter på kött, fågel eller grönsaker.

CHILL OUT Malbec Organic Fairtrade Argentina

83,00 kr


Ett argentiskt vin som är ekologiskt, Fairtrade-certifierat och buteljerat i en rPet-flaska. Vinet är listat som ett Hållbart val på Systembolaget.

Smaken är medelfyllig och fruktig med inslag av mörka frukter och lakrits. Ett vin som passar utmärkt till starka ostar och det mesta som är grillat, framförallt mörkt kött.

CHILL OUT Shiraz Cabernet Sauvignon Organic Fairtrade

90,00 kr


Ett argentiskt vin som är ekologiskt, Fairtrade-certifierat och buteljerat i en rPet-flaska. Vinet är listat som ett Hållbart val på Systembolaget.

CHILL OUT Shiraz Cabernet Sauvignon Fairtrade Organic har en medelfyllig smak med angenäma toner av mörka frukter, blå plommon, kryddor, vanilj och charkuterier. Ett vin som passar utmärkt att dricka precis som det är eller i sällskap med medelkraftiga och kraftiga kötträtter.

Castillo de Gredos Tinto, 1 liters Tetra

73,00 kr


Ett trevligt spanskt vin som är ekologiskt och förpackat i en miljövänlig tetra. Vinet är listat som ett Hållbart val på Systembolaget.

Smaken är mjuk med inslag av körsbär, blåbär och kryddor. Utmärkt som sällskapsdryck samt till kraftiga fiskrätter, sallader och lättare kötträtter.

Hållbara vita viner:

Castillo de Gredos Blanco, 1 liters Tetra

73,00 kr


Ett trevligt spanskt vin som är ekologiskt och förpackat i en miljövänlig tetra. Vinet är listat som ett Hållbart val på Systembolaget.

Vinet bjuder på fruktig smak med inslag av honungsmelon och päron. Serveras vid 6-8°C som sällskapsdryck, till lätta och medelkraftiga fiskrätter eller till en god sallad.

Expedition Torrontés Chardonnay

85,00 kr


Ett trevligt vitt vin som är Fairtrade-certifierat och förpackat i en miljövänlig tetra. Vinet är listat som ett Hållbart val på Systembolaget.

Smaken har en fruktsötma som balanseras väl av vinets fräscha syra, här finns toner av päron, tropisk frukt, blommor och citrus. Utmärkt till fiskrätter, sallader eller pasta med fisk och skaldjur.

Las Moras Organic Chardonnay Reserve, 750ml PET-flaska

91,00 kr


Ett argentiskt vin som är ekologiskt och buteljerat i PET-flaska. Vinet är listat som ett Hållbart val på Systembolaget.

Torrt och fräscht vin med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj. Utmärkt till stekta eller grillade anrättningar på fisk eller ljust kött.

Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter

229,00 kr

247,00 kr


Ett argentiskt vin som är ekologiskt och kommer i en miljövänlig bag-in-box. Vinet är listat som ett Hållbart val på Systembolaget.

Vinet är torrt med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj. Servera gärna till stekta eller grillade anrättningar på fisk eller ljust kött.