Blossa 22 - inspirerad av jazzens New Orleans.
I år har Blossa tagit sig till New Orleans och inspirerats av gatorna där jazzmusiken vibrerar och intrycken flödar.
Läs mer »Nu lanseras Blossa Rosé - en torrare och fruktigare glögg som har ett friskt rosévin som bas. Blossa Rosé serveras med fördel kall med en isbit eller två i - men självklart kan du värma den också.
Den klassiska rödvinsglöggen har sin givna plats på glöggminglet, och den vita glöggen gjorde entré för många år sedan nu. Så varför inte en roséglögg? Nu har Blossa gjort slag i saken och presenterar en glögg där de klassiska kryddorna ingefära, kardemumma och kryddnejlika samsas med toner av jordgubbar och tranbär.
Rosévin har länge sammankopplats med varma sommardagar och soliga uteserveringar - men kanske har vi underskattat det rosa vinets bredd? Detta är första gången Blossa gör en glögg på rosévin, och 2022 lanseras både en alkoholhaltig glögg (10%) och en alkoholfri.
Blandningen innebär att man får en glögg som är lättare och torrare än den traditionella rödvinsglöggen, och med ingredienser som jordgubbar och tranbär tillsätter man också fruktiga och bäriga toner. Kanske något att testa för den som tycker att vanlig glögg är för söt?
– Vi har sett ett ökat intresse för att variera sig under glöggmingel och adventsmys, gärna med torrare alternativ. De senaste åren har vi därför breddat vårt sortiment och är nu glada att kunna presentera Blossa Rosé. Det är en mindre söt dryck som är godast krispigt kall och som dessutom kan förlänga både glögg- och rosésäsongen för den som helt enkelt inte får nog, säger Emelie Eriksson, Senior Brand Manager på Blossa.
– Självklart kan man njuta av Blossa Rosé uppvärmd på klassiskt glöggvis, men den gör sig ännu bättre kall. Allra bäst avnjuts den i ett vinglas fyllt av is, och till det hade jag serverat salta marconamandlar och färska fikon. Givet dess mer friska karaktär blir det lätt en festlig fördrink som kanske överraskar, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.
Blossa Rosé räknas som en aromatiserad vindryck och finns i Systembolagets beställningssortiment från klockan 10 den 28 september, och den alkoholfria varianten kommer även att finnas i utvalda matbutiker. Glöggen kommer enbart att säljas under glöggsäsongen.
99,00 kr
I smak och doft återfinns Blossas karaktäristiska glöggkryddor kryddnejlika, kardemumma och ingefära, som i Blossa Rosé sammanförs med toner av jordgubbe och tranbär. I jämförelse med en klassisk Blossa ger rosévinet en något friskare profil som också är torrare i smaken.
39,90 kr
Detta är den alkoholfria varianten av Blossa Rosé, gjord med ett avalkoholiserat rosévin. Här återfinns Blossas karaktäristiska glöggkryddor kryddnejlika, kardemumma och ingefära, men även tonerna av jordgubbar och tranbär. Rosévinet ger en något friskare och torrare profil.
I år har Blossa tagit sig till New Orleans och inspirerats av gatorna där jazzmusiken vibrerar och intrycken flödar.
Läs mer »Att glödga vin innebar att man dränkte en sockertopp i sprit och antände den så att sockret smälte ned i vinet. Blossas kryddmästare berättar mer om det kryddade vinet.
Läs mer »Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa, berättar om arbetet bakom årgångsglöggen.
Läs mer »Blossas årgångsglögg 2022 har hämtat inspiration från New Orleans med smaker som chili, jordgubbar och blåbär. Här har hotellet Haymarket by Scandics prisbelönta bartender skapat en exklusiv, julinspirerad cocktail baserad på årets glögg.
Läs mer »