Blossa Rosé är en torrare och fruktigare glögg som har ett friskt rosévin som bas. Blossa Rosé serveras med fördel kall med en isbit eller två i - men självklart kan du värma den också.
Den klassiska rödvinsglöggen har sin givna plats på glöggminglet, och den vita glöggen gjorde entré för många år sedan nu. Så varför inte en roséglögg? 2022 gjorde Blossa slag i saken och presenterade en glögg där de klassiska kryddorna ingefära, kardemumma och kryddnejlika samsas med toner av jordgubbar och tranbär.
Rosévin har länge sammankopplats med varma sommardagar och soliga uteserveringar – men kanske har vi underskattat det rosa vinets bredd? Detta är första gången Blossa gör en glögg på rosévin, och 2022 lanserades både en alkoholhaltig glögg (10%) och en alkoholfri.
Blossa Rosé - en torrare glögg
Blandningen innebär att man får en glögg som är lättare och torrare än den traditionella rödvinsglöggen, och med ingredienser som jordgubbar och tranbär tillsätter man också fruktiga och bäriga toner. Kanske något att testa för dig som tycker att vanlig glögg är för söt?
– Vi har sett ett ökat intresse för att variera sig under glöggmingel och adventsmys, gärna med torrare alternativ. De senaste åren har vi därför breddat vårt sortiment och är nu glada att kunna presentera Blossa Rosé. Det är en mindre söt dryck som är godast krispigt kall och som dessutom kan förlänga både glögg- och rosésäsongen för den som helt enkelt inte får nog, sa Emelie Eriksson, Senior Brand Manager på Blossa, förra året.
Hur serveras Blossa Rosé på bästa sätt?
– Självklart kan man njuta av Blossa Rosé uppvärmd på klassiskt glöggvis, men den gör sig ännu bättre kall. Allra bäst avnjuts den i ett vinglas fyllt av is, och till det hade jag serverat salta marconamandlar och färska fikon. Givet dess mer friska karaktär blir det lätt en festlig fördrink som kanske överraskar, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.
Blossa Rosé räknas som en aromatiserad vindryck och finns på Systembolagets hyllor, och den alkoholfria varianten finns i utvalda matbutiker. Glöggen kommer enbart att säljas under glöggsäsongen.
I smak och doft återfinns Blossas karaktäristiska glöggkryddor kryddnejlika, kardemumma och ingefära, som i Blossa Rosé sammanförs med toner av jordgubbe och tranbär. I jämförelse med en klassisk Blossa ger rosévinet en något friskare profil som också är torrare i smaken.
Detta är den alkoholfria varianten av Blossa Rosé, gjord med ett avalkoholiserat rosévin. Här återfinns Blossas karaktäristiska glöggkryddor kryddnejlika, kardemumma och ingefära, men även tonerna av jordgubbar och tranbär. Rosévinet ger en något friskare och torrare profil.
Äntligen är årets glögg, Blossa 23, här! Och eftersom det är ett jubileumsår går man tillbaka till rötterna och årets destination är Stockholm - men smakerna kanske är desto mer överraskande.
Folk o folk fick några ord med Blossas Chief Blender, Åsa Orsvärn, om åren som gått sedan den första årgångsglöggen – och det finns många historier att berätta.
Årets kanske mest tacksamma julcocktail? Vi tipsar om en glöggdrink med Blossa saffran som toppas med lättvispad apelsingrädde. Blossa saffran kan drickas både varm och kall, men i den här drinken är den varm.