Sticka en varm och skön halsduk ispirerad av Blossa 21.

Naranja, "apelsin" på spanska, är en tjock halsduk inspirerad av Blossa 21 och skapad med bara ett par enkla stygn. Här kan du beställa det vackra stickmönstret.

Naranja halsduk

Naranja, "apelsin" på spanska, är en tjock halsduk skapad med bara ett par enkla stygn. Här kan du beställa det vackra stickmönstret framtaget av Laine Magazine. Instruktionerna finns tillgängliga på engelska och finska. Den perfekta julklappen till dig själv eller någon du tycker om kanske är en halsduk du stickat själv?

Stick & livsstilsmagasinet Laine som tagit fram halsduken har inspirerats av smakerna och historien bakom årgångsglöggen Blossa 21 – av Valencias soliga apelsinlundar, de livfullt orangea frukterna, de gröna bladen och av de vita, doftande apelsinblommorna. Det solfjädersliknande mönstret på flasketiketten upprepas också i halsdukens design.

Tillverkad med tjockt garn och stickor är halsduken snabbstickad och du behöver alltid bara sticka en rand till. Mönstret är perfekt för en nybörjarstickare men kommer även att underhålla mer erfarna stickare! Naranja är som ett välbehövligt ljusflimmer mitt i den långa nordiska vintern.

Här kan du beställa stickmönstret till halsduken >> (finns tillgängligt på engelska och finska)

Alla intäkter från Naranja mönsterförsäljning 2021 kommer att doneras oavkortat till Women's Bank, ett volontärnätverk som vill förbättra u-landskvinnornas ställning genom att samla in donationer för att utveckla kvinnornas egenföretagande och yrkes- och företagarutbildningar.

Vad är Laine?

Laine är ett högkvalitativt nordiskt stick & livsstilsmagasin för stickande människor. Företaget värnar om naturliga fibrer, slow living, lokalt hantverk och vackra, enkla saker i livet. De vill inspirera dig att samlas och dela, att vara en del av en gemenskap av likasinnade stickare, skapare och tänkare från när och fjärran.

Se mer från Laine på Instagram.

Flaskans design

Flaskans design hämtar inspiration från fruktens färg och korken symboliserar apelsinträdets stam. Illustrationerna för tankarna till de dekorativa handmålade kakelplattorna som pryder stadens gator. En konstform man i Valencia refererar till som Azulejo.