Julstjärnor som bordsdekoration - 4 vackra arrangemang.

Julsträrnor är tacksamma, vackra och enkla att dekorera vackert med! Här tipsar Blomsterfrämjandet och Stars of Europe om fyra vackra arrangemang. 

Julstjärna på träbricka

folk o folk fick en pratstund med Blomsterfrämjandet som i samarbete med Stars of Europe tipsar om hur du enkelt och väldigt fint kan dekorera din juldukning med julstjärnor - julblomman framför alla andra!

När familj och vänner samlas till julens fester är det roligt att överraska med en fin bordsdukning. Att duka med blommor gör alltid bordet extra festligt och till julens högtider tycker vi att julstjärnor passar allra bäst. De stjärnformade blommorna ger dukningen ett festligt och välkomnande uttryck. Ytterligare en fördel är att julstjärnan finns i många olika färger och beroende på vilken stil du tycker om kan du få helt olika uttryck. Här visar vi exempel på fyra olika stilar.

1. Klassisk naturlik dukning med julstjärnor som snittblommor

Julstjärnor i dukning

I den här dukningen använder vi klassiskt röda julstjärnor som snittblommor, vilket ger ett varmt och samtidigt modernt uttryck. Dukningen kompletteras med värmeljus och detaljer från naturen som mossa och kottar vilket ger en naturlik känsla. Detta förstärks ytterligare av att tallrikarna placeras på rustika träbrickor och vinglas i vintagestil sätter pricken över i. 

Varje gäst välkomnas av en julstjärna som snittblomma på tallriken. Tips! Sätt blomman i en liten vattenfylld orkidétub eller vira lite grön tejp runt stammen.

2. Dekadent överdåd med julstjärnor i massor

Julstjärnor på lila duk

Det här är dukningen för dig som gillar lyx och dekadens och pyntar efter mottot more is merrier. Julstjärnor i olika nyanser av rosa, lax, aprikos och rött trängs på bordet tillsammans med julpynt som glansiga julgranskulor, kottar och äpplen. Genom att blanda olika färgnyanser på julstjärnorna och matcha dem med en duk i sval lila ton fås en mustig och bohemisk dukning.

Även här hittar varje gäst sin egna personliga julhälsning i form av en tallrik med en minijulstjärna, kottar, julgranskulor och en handskriven namnskylt.

Tips: Ställ julstjärnan i en liten kruka så att det inte kommer jord på tallriken.

3. Romantisk stil i svala toner

Julstjärnor på bord

Det här är en dukning i sval och nordisk stil där vi har använt julstjärnor i aprikosröda toner tillsammans med eukalyptus. Det ger ett romantiskt skimmer över dukningen. Genom att skippa traditionella inslag som stearinljus och duk skapas ett rent uttryck och en vilsam känsla infinner sig.

I mitten av bordet står en vacker bukett i en enkel och stilren vas på fot. Blomsterdekorationen är enkel att göra själv. Fyll först vasen med blöt stickmassa och stick sedan i eukalyptus och snittade julstjärnor om vartannat.

Varje gäst välkomnas här av en julstjärna som snittblomma som placeras i en enkel skål på tallriken.

4. Vit jul – elegant dukning i nyanser av vitt

Vit Julstjärna

För dig som älskar vitt är detta dukningen framför andra. I vårt exempel används bara julstjärnor som krukväxter. Raka linjer och ett minimum av extra pynt gör dukningen sober och elegant. På mitten av bordet har vi placerat julstjärnor i stilrena krukor. Matchande ljusstakar och ett par kottar ger ett harmoniskt intryck.

På varje tallrik placeras en vit julstjärna och ett litet placeringskort binds fast i plantan med ett dekorativt band. Ett fint alternativ till klassiska placeringskort!

Tips för att lyckas!

Julstjärnor som används som snittblommor håller sig fina i ungefär 2 veckor om de behandlas korrekt. När du vill använda julstjärnan som snitt gör så här: Skär av kvistar från julstjärnan. Doppa sedan snittytan i 60 grader varmt vatten ett par sekunder och därefter i kallt vatten. Det stoppar mjölksaften och hindrar den från att sippra ut.

Något gott att sippa på medan du beundrar dina arrangemang:

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

109,00 kr


Ett givet inslag på dukade bord som dessa är förstås bubbel! Pierre Olivier är ett riktigt gott sådant som dessutom är ekologiskt!