8 saker för en lyckad kräftskiva.

Tips på åtta smarta och snygga saker som förgyller kräftskivan.

Kräftor

Om du inte redan haft ditt kalas är det hög tid att bjuda in till årets kräftskiva. Enligt traditionen äter vi kräftor i augusti och en bit in i september. Det härrör sig från den tiden då det var förbjudet att fiska kräftor mellan 1 november och 7 augusti. Vi ger tips på lite prylar som förgyller tillställningen.

Ljusslinga till kräftskiva

Färgglada ljusslingor

Sätt upp en ljusslinga ovanför bordet som bidrar med ljus samt mysig stämning. De här ljusslingorna är batteridriven och är försedd med LED-lampor. ”Lysa” finns i flera färgkombinationer och med både större och mindre bollar. Från 79,90 kronor på Rusta.

Stjärndekorationer till kräftskiva

Dekorera med stjärnor

Kräftskivan blir festligare om du dukar vackert och pyntar vid där ni sitter. Dessa vackra pappersdekorationer i två olika storlekar och färger blir snygga att hänga över bordet. När kräftfesten är över kan de plockas ned varsamt och återanvändas vid andra tillfällen. ”Toya Deco” kommer från Indiska och kostar 149 kronor för två.

Keramikfat från Mikaela Willer till kräftskiva

Lägg kräftorna på vackra fat

Mikaela Willers är keramikerns som bytte storstadslivet på Södermalm i Stockholm mot lugnet i Vikarbyn i Dalarna. På Blombergsgården har hon både ateljé och egen butik, men produkter kan också köpas från hennes webbutik. Fatet ”Oval” är 20 x 36 cm och kan användas både som uppläggningsfat eller att äta på. Det finns i två olika vita nyanser och i grönt. Kräftan är egenhändigt uppfiskad av Mikaela i en sjö i närheten. Pris 400 kronor.

Ballong med kräfta till kräftskiva

Stora ballonger

Vad vore kräftskivan utan en kräftballong? Lite tokrolig dekoration är den här folieballongen i form av en kräfta. Du blåser lätt upp den med helium och den håller i flera dagar. Ballongen är 68 cm stor, finns på Buttericks och kostar 99 kronor.