Ägg - högtidsmat, magiskt botemedel och mått på bra kock.
Matforskaren Richard Tellström berättar om vårt älskade livsmedlet ägget och om den stora roll som ägg har haft genom den svenska historien.
Läs mer »Richard Tellström är docent och lektor i måltidskunskap. Richard skriver även artiklar i ämnet måltidskunskap som man kan läsa här på folk o folk.
Richard Tellström har kunnat ses i tv-programmet Historieätarna och höras i Sommar i P1.
Han är docent och lektor i måltidskunskap på Institutionen för etnologi, religionshistoria och genusvetenskap (ERG) på Stockholms universitet. Dessutom är han en populär föreläsare och skribent inom matkultur. Inte många, förmodligen ingen, slår Richard Tellström på fingrarna när det kommer till vårat historiska arv gällande måltider och matkultur.
Vi på folk o folk är stolta över att få ta del av Richards kunskaper och målande texter och det är för oss ett nöje att få dela detta med er, våra kära läsare.
Matforskaren Richard Tellström berättar om vårt älskade livsmedlet ägget och om den stora roll som ägg har haft genom den svenska historien.
Läs mer »I Sverige kommer det 300 nya kokböcker per år och matforskaren Richard Tellström har undersökt vad som ligger bakom den höga siffran.
Läs mer »Kryddor kan vara så mycket mer än färska och torkade örter. Mathistorikern Richard Tellström skriver om kryddornas stora värde i historien fram till idag.
Läs mer »Matforskaren Richard Tellström skriver om vårens primörer och hur vi har förhållit oss till dem genom historien.
Läs mer »