Il Capolavoro - ny appassimento från Apulien.

Svenskarnas kärlek till italienska viner fortsätter att växa och lagom till vinterns intåg gör ett nytt "mästerverk" från Italiens klack, Apulien, entré.

Il Capolavoro Appassimento.

Il Capolavoro Appassimento görs enligt appassimentometoden, vilket ger ett väldigt fylligt och kraftfullt vin med fruktiga toner. Men det är inte bara appassimentoviner vi svenskar älskar - Italien är känt för att hålla hög kvalitet till ett bra pris.

Det stövelformade landet har en stor variation av druvor och är hemvist till flertalet fantastiska och unika vinregioner och druvor. Italien är utan tvekan ett av världens främsta vinländer.

Il Capolavoro betyder "mästerverk" på italienska och kommer från Apulien som ligger vi Italien-stövelns "klack". Detta är en mycket bra region för vinproduktion med gynnsamma förhållanden som ger stora skörder. Vinet är gjort på flera olika druvor som här får bidra med sina olika styrkor till vinets karaktär.

Il Capolavoro Appassimento - ett vin med attityd

Appassimento är en metod för vinproduktion där druvorna får hänga på vinstockarna väldigt sent in på säsongen. I det varma och soliga klimatet får druvorna en hög sockerkoncentration vilket medför fyllighet och en hög alkoholhalt i det färdiga vinet.

Det här vinet för tankarna till sol och värme. I smak och doft finns en generös fruktighet med inslag av färska röda bär som skogshallon och jordgubbar, i kombination med toner av choklad och torkad frukt. Här finns finstämda fattoner och en trevlig örtighet som kompletterar den tydliga fruktigheten. I detta violfärgade vin finner du även en liten restsötma.

Il Capolavoro Appassimento Rosso

75,00 kr


Il Capolavoro bjuder på en generös fruktighet med inslag av färska röda bär såsom skogshallon och jordgubbar kombinerat med toner av choklad och torkad frukt. Finstämda toner av fat tillsammans med en behaglig örtighet kompletterar den angenäma fruktigheten i det inbjudande violfärgade vinet som även besitter en liten restsötma.

- Il Capolavoro Appassimento är ett fylligt vin med attityd från en fantastisk region. Det är otroligt kul att kunna erbjuda den svenska konsumenten ett vin som trots sin blygsamma prislapp har en bred palett av smaker och inte tummar på kvalitén. Det här är utan tvekan mycket vin för pengarna, säger Monia Jensen, Brand Manager på Anora.

Vinet är en nyhet i Systembolagets beställningssortiment och kan beställas från mitten av november.