”Mästerverket” Il Capolavoro nu även på box.

Il Capolavoro Appassimento Rosso gjorde entré på svenska marknaden i vintras men blev direkt en succé hos folket. Därför lanseras nu vinet i smidig bag-in-box.

Il Capolavoro Appassimento Rosso på bag-in-box.

När det italienska vinet Il Capolavoro Appassimento Rosso lanserades 2022 i Systembolagets beställningssortiment blev det snabbt tydligt att det var precis vad svenskarna längtat efter. Framgångarna gjorde att flaskan snabbt tog plats även på bolagets hyllor, och därför har man valt att även lanserat vinet i en klimatsmart och praktisk bag-in-box.

Svenskarna älskar italienska viner och de har varit i topp på försäljningslistorna i många år nu – och det är inte så konstigt. Il Capolavoro, som betyder "mästerverk", kommer från Apulien på Italiens klack. Där är förhållandena perfekta för vinproduktion. Här kan druvorna få mogna till bästa grad och skörden blir ändå mycket gynnsam.

Il Capolavoro är gjort på flera blå druvsorter som är typiska för just Apulien, vilket gör att vinet verkligen speglar sitt ursprung. Även produktionsmetoden har stor påverkan på det slutgiltiga vinet. Appassimento är en metod där druvorna får länga kvar extra länge på rankorna innan de plockas, vilket gör att de hinner börja torka lite och få en högre koncentration av socker. En högre sockerhalt i druvorna her ett fylligare, smakrikt vin med något högre alkoholhalt (14,5% i detta fall).

Il Capolavoro på box och flaska

I den nya bag-in-boxen är det exakt samma innehåll som i flaskan. Il Capolavoro Appassimento Rosso är ett vin packat med toner av frukt och bär – tänk skogshallon, solmogna jordgubbar och moreller tillsammans med inslag av rostat kaffe, mörk choklad och en hint av romrussin. Det finns en tydlig restsötma i vinet som elegant balanseras upp av en kryddighet. Här är verkligen ett vin som tar för sig.

– Il Capolavoro Appassimento Rosso har sedan lanseringen för ett halvår sedan sålt som smör! Därför är det väldigt roligt att nu kunna släppa ”mästerverket” på en klimatsmart bag-in-box. Det är samma vin som på flaskan och även i det här formatet är det väldigt mycket vin för pengarna, säger Monia Jensen, Senior Business Development Manager på Anora.

Il Capolavoro Appassimento Rosso bag-in-box släpps till att börja med i Systembolagets beställningssortiment den 11 april och kostar 199 kronor.

Il Capolavoro Appassimento Rosso, 3L

207,00 kr


Ett trevligt och populärt appassimentovin som perfekt matchar en vällagrad italiensk hårdost. Passar även utmärkt till lite kraftigare anrättningar på kött, fågel eller grönsaker. Det får gärna finnas lite feta eller krämiga komponenter i maten.

Il Capolavoro Appassimento Rosso

75,00 kr


Il Capolavoro bjuder på en generös fruktighet med inslag av färska röda bär såsom skogshallon och jordgubbar kombinerat med toner av choklad och torkad frukt. Finstämda toner av fat tillsammans med en behaglig örtighet kompletterar den angenäma fruktigheten i det inbjudande violfärgade vinet som även besitter en liten restsötma.