Nr 3 i Don Simons vinserie Nature – en prisvärd cabernet.

Det vita vinet blev succé när det släpptes i våras, och rosén därefter likaså. Nu fortsätter Don Simons framgångssaga med ett kryddigt cabernet sauvignon-vin.

Don Simon Nature Cabernet Sauvignon.

Nya Don Simon Nature Cabernet Sauvignon är ett mycket smakrikt vin med tydlig fruktighet och toner av mörka bär. Här finns även en viss kryddighet och vinet passar lika bra som sällskapsvin som till det dukade bordet. Servera då gärna till lättare kötträtter, kyckling eller smakrika vegetariska rätter.

Vinet är det tredje ut i Don Simons uppskattade vinserie Nature. I slutet av mars 2023 gjorde Don Simon Nature Chardonnay entré på den svenska marknaden och med sin färgsprakande framtoning och prislappen på tacksamma 66 kronor gick det rakt in i svenskarnas hjärtan. När sedan Don Simon Nature Rosé kom i början av juni var det uppenbart att det var just ett sådant friskt och lättdrucket rosévin vi alla hade längtat efter.

Nu räknar vi med att Don Simon Nature Cabernet Sauvignon kommer att få ett liknande mottagande.

Don Simon Nature Cabernet Sauvignon

66,00 kr


Don Simon Nature Cabernet Sauvignon är ett spanskt vin med stor smak av röda frukter och bär. Vinet har även vissa kryddiga toner och passar lika bra till den avslappnade pratsturnden som till mat. Bästa passar vinet till lättare kött- eller kycklingrätter samt till vegetariska anrättningar.

Hållbara viner till en bra prislapp

Don Simon Nature är en modern vinserie där vinerna ger en känsla av vardagslyx till ett väldigt överkomligt pris. 66 kronor för en flaska på 750 ml – dessutom en lättviktsflaska som endast väger 395 gram, vilket minskar utsläppen vid transport och ger en extra känsla av välbefinnande när du gör ett hållbart val.

Vinet kommer från den välrenommerade spanska producenten J. García Carrión, som är branschledare inom hållbarhet. Dessutom tillverkar men endast viner av hög kvalitet, vilket gör prislappen än mer imponerande.