Ny spansk chardonnay - perfekt för vardagslyxen.

Nu lanseras ett färgsprakande och prisvärt vin från Spaniens soliga kullar. Don Simon Nature Chardonnay är ett fruktigt chardonnay-vin där flaskans etikett har ett vackert motiv som hyllar en välkänd, spansk konstnär.

Don Simon Nature Chardonnay.

Den 22 mars är det premiär för Don Simon Nature Chardonnay - ett fruktigt vin med en doft där inslag av stenfrukter och tropisk frukt dominerar. Frukten speglas även i smaken, där persika och tropiska toner gör att vinet passar lika bra som pratvin som till lättare sallader eller fiskrätter.

Don Simon Chardonnay är perfekt som vardagslyx med ett pris på 64 kronor. Vinet, som du hittar i Systembolagets beställningssortiment, är gjort av 100 procent chardonnay, och under tillverkningen har man har haft som mål att bevara så mycket som möjligt av druvans naturliga fruktighet och fräschör. Kvalitet till ett bra pris!

Etiketten en hyllning till Gaudí

Don Simon Nature är en modern vinserie med lättdruckna viner som hyllar den spanske konstnären och arkitekten Antoni Gaudí. Etiketterna på flaskorna pryds av olika djur målade som färgglad mosaik - vilket är ett av Gaudís kännetecken och kan skådas på flera platser i bland annat Barcelona.

Don Simon Nature Chardonnay pryds av en vacker fisk i blå, röd och gul mosaik - extra passande med tanke på hur fint vinet passar till just fiskrätter. Även den smidiga skruvkorken är dekorerad med den färgglada mosaiken.

Vinet är producerat av den spanska producenten García Carrión som är branschledande inom hållbarhet. De tar sitt ansvar för miljön på allvar och vinet är tillverkat med hållbara metoder. Flaskan är av glas, men är en lättviktsflaska om endast 395 gram, vilket ger lägre utsläpp vid exempelvis transporter.

Don Simon Nature Chardonnay

66,00 kr


Don Simon Nature Chardonnay är tillverkat för att bevara så mycket möjligt av chardonnaydruvans fräschör och fruktighet som möjligt. Vinet har en fruktig doft med inslag av stenfrukter och tropiska frukter. Smaken är fruktig med inslag av persika och tropisk frukt.

Don Simon håller hög kvalitet till ett bra pris

I Sverige är Don Simon kanske starkast sammankopplat till sangria - men i Spanien har varumärket en betydligt bredare bemärkelse. Vid starten i början av 1980-talet var målet att bli störst på bordsvin i Spanien och man var först att introducera vin i tetra-förpackning. Efter att man lyckats med det på bara några år började Don Simon även med icke alkoholhaltiga drycker som juice, och 1987 gav man sig även på nektar, druvjuice och sangria. Idag producerar Don Simon allt från juice till gazpacho, soppor och buljong. Men vinet har fortsatt vara en stor del.

Varumärket Don Simon har funnits på Systembolaget i många år och deras Sangria är en riktig klassiker både här i Sverige och runt om i världen. Det är inte svårt att förstå varför - Don Simon står alltid för hög kvalitet till ett svårslaget pris.