Mycket mat för pengarna - här är 7 billiga middagar.

När plånboken ekar tom efter jul och nyår och matpriserna dessutom skenar kan det vara bra med lite inspiration för att hålla kostnaderna nere. Här är 7 middagsrecept där varje portion kostar under 25 kr.

Orecchiette med broccoli och kikärtor

Många av oss har nog börjat slänga ett extra öga på priserna när vi handlar mat. Inte så konstigt när matpriserna ökade med över 17 procent under året 2022...

Därför blir det kanske extra aktuellt denna januari att försöka hålla i pengarna och dra in där det går. Här nedan har vi listat sju prisvärda recept, där varje portion kostar under 25 kronor. Priserna har vi kommit fram till genom att ta reda på vad varje ingrediens på ett ungefär kostar och beräkna vad mängden som används i rätten skulle kosta motsvarande.

Tips för att äta billigt

Samtliga recept är skapade för fyra personer och den sammanlagda summan har då blivit under 100 kronor. Tänk på att du kan fylla ut vissa rätter med exempelvis bönor och baljväxter, grönsaker i säsong eller kanske en knäckebrödsmacka vid sidan av för en liten peng. Och håll utkik efter bra extrapriser och rabatter!

31.12.2022
Purjolöksstrudel med champinjoner och ett glas Kein Name Zweigelt Rosé

Purjolöksstrudel med champinjoner.


Strudel är populär rätt i Tyskland, Österrike samt östra Europa. Den här vegetariska varianten är fylld med en otroligt god purjolöksröra som får en extra piff av stekta champinjoner. Servera strudeln tillsammans med ett glas rosé eller pinot noir.

Läs mer »