3 såser som passar till det mesta.

Här har vi tre underbara såser som passar till många olika maträtter - vad de har gemensamt är att de är passar till samma vin: Falling Feather Ruby Cabernet.

Rödvinssås med kött på träbord.

Den klassiska rödvinssåsen i all ära - den som passar till biffen och som vi gärna skrapar upp från tallriken med en bit potatis. Men ibland vill man ha en sås som passar till kyckling, fläsk, vilt eller annat protein. Här nedan finner du tre recept på spännande såser när du tröttnat på rödvinssåsen!

Alla tre såserna relativt enkla att laga och gjorda för att matcha samma vin. Vinet är ett mjukt cabernet-vin från Kalifornien som finns på bag-in-box, vilket innebär att vinet räcker till både sås och till att dricka till maten!

Det fina med de här såserna är att de passar till olika maträtter och protein. Medan skomakarsåsen går fint ihop med både nötkött och kyckling, så passar blåbärssåsen fint med vilt och kalv. Choronsåsen går fint till både kyckling och fläsk.


3 recept på såser som passar till det mesta:

Blåbärssås - en variant av rödvinssås.

Blåbärssås


Rödvinssås gjord på blåbär - en ”skogsinspirerad” sås som är en perfekt matchning till vinets örtiga blåbärstoner och generösa fruktighet.

Läs mer »

Vin till såserna:

Falling Feather Bag in Box

279,00 kr


Generöst fruktig och mjuk smak med inslag av skogshallon, sötlakrits och örter. Är ett utmärkt pratvin som gärna följer med till det dukade bordet. Används till medelkraftiga och lite kraftigare anrättningar på kött, fågel eller växtbaserat. Vinet klarar även lite sötma elller kryddhetta.