Blossa 20 inspireras av Marrakech – med smak av mynta och grönt te.

Blossa 20 har rest till Marrakech och upptäckt det söta marockanska myntateet. Resultatet är en glögg med frisk smak av mynta och grönt te.

Blossa 20 med myntathé

2020 har Blossa färdats till Marrakech för att finna inspiration till årets smak. Här ligger torget Jemaa el-Fnaa – omringat av caféer som traditionsenligt tillagar det söta marockanska myntateet. Årets glögg 2020 har en frisk smak av mynta och grönt te som förenas med traditionella glöggkryddor.

Varje år beger sig Blossa till nya platser i världen för att hitta inspiration till årets smak. I Marrakech ligger världsarvet Jemaa el-Fnaa, Sagoberättarnas torg, som varit en av inspirationskällorna till Blossa 20. Här finns caféer som tillagar Maghrebi-te – ett grönt te som smaksätts med färska myntablad.

Blossa 20 med myntathé

- Maghrebi-te framställs på ett ceremoniellt vis; det tar tid att brygga och avnjuts varmt i sociala sammanhang. Här ser vi flera likheter med vår glögg som även den förknippas med vänner och familj samt framställs hantverksmässigt och omsorgsfullt över tid. Det gröna teets strävhet gifter sig med sötman från glöggen vilket ger den ett trevligt avslut. Myntan i sin tur bidrar med en ton av friskhet som svarar upp mot det söta, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa. 

Årets flaskdesign 2020 har inspirerats av det marockanska kakel som pryder väggar och golv runt om i Marrakech. Den grön-blå färgen för tankarna till det närliggande och svalkande havet. På flaskans framsida står siffran ”20” i en stil som påminner om kalligrafi och den matta mässingliknande färgen inspireras kanske av ett mässingfat från basaren vid torget dit koordinaterna leder. Bakom designen står Scandinavian Design Group, som arbetat med Blossas årgångsglögg sedan starten av smakresan år 2011.

Åsa Orsvärns tips för en trevligare Blossa 20 upplevelse:

  • Garnera gärna glöggen med färska myntablad.

  • Passar att blandas med ett torrt mousserande så som Champagne, Cava, Cremant, Prosecco för ett ännu festligare alternativ.

  • Glöggen kan avnjutas både varm som kall.