Webinar och virtuell provning med Weingut Robert Weil.

Den 7 april 2021 kl. 18.00 bjuder vi tillsammans med Weingut Robert Weil in till virtuell vinprovning av två riesling. Kostnadsfritt, livestreama här.

Gröna druvor och två flaskor Weingut Robert Weil

Onsdagen den 7 april 2021, kl 18.00 - helt kostnadsfritt.

Missade du provningstillfället? Här kan du se hela provningen >>

Riesling och Weingut Robert Weil - en framgångssaga.

Druvan Riesling har sitt ursprung i Rheingau och en av de mest hängivna och erkända producenterna i detta område är utan tvekan Weingut Robert Weil. De har sitt säte i den lilla pittoreska vinbyn Kiedrich i hjärtat av Rheingau. Wilhelm Weil som idag styr det hela är fjärde generationen vinmakare på egendomen som grundades 1867.

Egendomen som består av 90 hektar är till 100% planterad med riesling.Wilhelm Weil menar att hans land och jordmån lämpar sig bäst till Riesling så varför plantera andra druvsorter. Vingårdarna är minutiöst skötta med höga kvalitetskrav sedan årtionden.

Weingut Robert Weil är medlem i VDP (die Prädikatsweingüter) Medlemmar väljs in utifrån strikta kriterier. Utgångspunkten är att se vingårdsläget som del av ett kulturarv. Målsättningen för VDP är att lyfta fram unika vingårdslägen som ger viner av karaktär och omisskännlig personlig prägel, på vinspråk ofta omnämnd som ”terroir”. VDP klassificeringen är inte densamma som en ursprungsbeteckning men har ändå samma utgångspunkt, att spegla ett områdes typicitet.

Provningen äger rum 7 april 2021 kl. 18.00-18.40 och är helt kostnadsfri - du når provningen via länken nedan:

Livestreama provningen - klicka här >>

Om du har problem att komma in till provningen via länken eller har problem med ljud eller bild mejla gärna webinar@folkofolk.se så får du hjälp. 

Provningen kommer att ledas av Nicolas Pfaff från Weingut Robert Weil och kommer därför genomföras på engelska. Båda vinerna hittar du i beställningssortimentet så det gäller att beställa i god tid innan provningen.

Vi kommer prova dessa viner:

Robert Weil Rheingau Riesling Trocken

209,00 kr


Robert Weil Rheingau Riesling Trocken har en attraktiv Rieslingdoft med inslag av gröna äpplen, päron, lime, vita blommor och mineral. Vinet är torrt med frisk syra, bra balans och smaklängd. Man finner fina toner av päron, lime, persika vita blommor och mineral. Obs! om du går direkt via Systembolagets hemsida måste du slå in 01 efter varunumret det vill säga 5124201 för att den ska visa sig

Robert Weil Kiedrich Turmberg Riesling Trocken

349,00 kr


Robert Weil Kiedrich Turmberg Riesling Trocken  har en nyanserad doft med inslag av mogen frukt såsom gula päron, nektarin, citron samt färska örter, Smaken är torr och frisk med komplex, intensiv och balanserad smak.