Årgång: 2024
Tyskland
, Rheingau
Systembolagets nr. 76877
229 kr
| Produkttyp: | Vitt vin |
| Sortiment: | Systembolagets beställningssortiment |
| Alkoholhalt: | 12 % |
| Sockerhalt: | 6 g/l |
| Systembolagets nr: | 76877 |
| Volym: | 750 ml |
| Varumärke: | Weingut Robert Weil |
| Region: | Rheingau |
| Druva: | Riesling |
| Lagringspotential: | Är utmärkt god att dricka idag, men kan även sparas och utvecklas under 2-4 år |
| Förpackningstyp: | Flaska |
| Förpackningsmaterial: | Glas |
| Förslutning: | Skruvkork i metall |
Druvan Riesling har sitt ursprung i Rheingau och en av de mest hängivna och erkända producenterna i detta område är Weingut Robert Weil.
Läs merEn gång i månaden väljer vår dryckesexpert Mats Claësson ut en produkt som får hans kräsna smaklökar att gå i gång på alla cylindrar. Denna gång är mitt val en mycket läcker och välgjord riesling från Weingut Robert Weil.
Läs merRheingau är ett av Tysklands mest kända vinområden och här finner man fantastiska rieslingviner i alla söthetsgrader och pinot noir i absolut världsklass.
Läs merDrömmer du om att besöka vackra vingårdar och vinodlingar och smaka goda viner? Det finns många vingårdar som tar emot turister och som erbjuder sina besökare oförglömliga upplevelser. Här har vi listat några vingårdar värda ett besök.
Läs merPerfekt comfort food att dela med nära och kära. Sveriges Mästerkock-vinnaren Tess Medina delar här med sig av ett härligt smakrikt recept du kan göra i din Airfryer Duel Basket.
Läs merAdam Thulin, Sveriges Mästerkock 2022, bjuder på en enklare variant av förrätten han lagade i finalen: Smörstekta pilgrimsmusslor med Sandefjordsås.
Läs merEn elegant och god fiskrätt bestående av torskrygg med blåmusselsås, smörfräst purjolök, musslor och semitorkade plommontomater. Servera med att glas riesling från Robert Weil.
Läs merEn underbar mango- och räksallad som passar både som förrätt och smårätt. Serveras med fördel till ett glas högklassig riesling från Robert Weil.
Läs merEn thailändsk rätt bestående av ångade stora räkor med smakrika glasnudlar och chilidipp från kokboken "Thai! på 30 minuter".
Läs merEtt somrigt och annorlunda recept på flädermarinerad lax från kokboken "Festliga Bufféer" av Linda Letelier Hansson. Perfekt att servera på vilken buffé som helst.
Läs merLinnéa bjuder på sitt delikata recept till apelsinmarinerad kyckling med couscoussallad och kall yogurtsås.
Läs merEn matig och lättlagad pumpasallad blir en fin förrätt tillsammans med ett glas riesling.
Läs mer