14 poäng = Ung, ren, blommig doft av päron, lime, citron, mineral och ett stänk cykelslang. Smakrikt anslag med lätt spristighet, hög, ännu lite grön fruktsyra i en medelstor kropp. Vinner på lagring!
- Munskänkarna. Vintesten, November 2022
Årgång:
2021
Tyskland
Systembolaget nr:
5124201
14 poäng = Ung, ren, blommig doft av päron, lime, citron, mineral och ett stänk cykelslang. Smakrikt anslag med lätt spristighet, hög, ännu lite grön fruktsyra i en medelstor kropp. Vinner på lagring!
- Munskänkarna. Vintesten, November 2022
Eleganten från Rheingau kan sin riesling. Robert Weil är en av de främsta producenterna i detta vinområde och vinet är ett fynd. Tyskland är på bred frammarsch med sina viner. Njut av rökig sälta, aprikos, lättrostade nötter och maffiga mineraler. Vill du ha ännu mer ut av din investering, spara vinet något år i din vinkällare. Perfekt till allt från svamp till rotfrukter.
- Vin&Bar, Nr 5 2023, Sofia Ander
Produkttyp | Vitt vin |
Systembolaget sortiment | Systembolagets beställningssortiment |
Alkoholhalt | 12 % |
Systembolaget nr | 5124201 |
Volym | 0,75 l |
Varumärke | Robert Weil |
Förslutning | Skruvkork i metall |
Förpackningstyp | Flaska |
Förpackningmaterial | Glas |
Region | Germany - Rheingau - Rheingau |
Sockerhalt | 6 g/liter |
Druva | Riesling |
Lagring | Är utmärkt god att dricka idag, men kan även sparas och utvecklas under 2-4 år |
Linnéa bjuder på sitt delikata recept till apelsinmarinerad kyckling med couscoussallad och kall yogurtsås.
Läs mer »En elegant och god fiskrätt bestående av torskrygg med blåmusselsås, smörfräst purjolök, musslor och semitorkade plommontomater. Servera med att glas riesling från Robert Weil.
Läs mer »En thailändsk rätt bestående av ångade stora räkor med smakrika glasnudlar och chilidipp från kokboken "Thai! på 30 minuter".
Läs mer »Linnéa bjuder på en somrig rätt med lyxig löjromscrème som serveras med roséchampagne.
Läs mer »Ett somrigt och annorlunda recept på flädermarinerad lax från kokboken "Festliga Bufféer" av Linda Letelier Hansson. Perfekt att servera på vilken buffé som helst.
Läs mer »