Rheingau bjuder på högklassig riesling och pinot noir.
Rheingau är ett av Tysklands mest kända vinområden och här finner man fantastiska rieslingviner i alla söthetsgrader och pinot noir i absolut världsklass.
Läs mer »Årgång:
2022
Tyskland
Systembolaget nr:
51242
Produkttyp | Vitt vin |
Systembolaget sortiment | Systembolagets beställningssortiment |
Alkoholhalt | 12 % |
Systembolaget nr | 51242 |
Volym | 750 ml |
Varumärke | Weingut Robert Weil |
Förslutning | Skruvkork i metall |
Förpackningmaterial | Glas |
Region | Rheingau |
Sockerhalt | 6 g/liter |
Druva | Riesling |
Lagring | Är utmärkt god att dricka idag, men kan även sparas och utvecklas under 2-4 år |
Rheingau är ett av Tysklands mest kända vinområden och här finner man fantastiska rieslingviner i alla söthetsgrader och pinot noir i absolut världsklass.
Läs mer »En gång i månaden väljer vår dryckesexpert Mats Claësson ut en produkt som får hans kräsna smaklökar att gå i gång på alla cylindrar. Denna gång är mitt val en mycket läcker och välgjord riesling från Weingut Robert Weil.
Läs mer »En underbar mango- och räksallad som passar både som förrätt och smårätt. Serveras med fördel till ett glas högklassig riesling från Robert Weil.
Läs mer »Linnéa bjuder på en somrig rätt med lyxig löjromscrème som serveras med roséchampagne.
Läs mer »En thailändsk rätt bestående av ångade stora räkor med smakrika glasnudlar och chilidipp från kokboken "Thai! på 30 minuter".
Läs mer »Linnéa bjuder på sitt delikata recept till apelsinmarinerad kyckling med couscoussallad och kall yogurtsås.
Läs mer »Perfekt comfort food att dela med nära och kära. Sveriges Mästerkock-vinnaren Tess Medina delar här med sig av ett härligt smakrikt recept du kan göra i din Airfryer Duel Basket.
Läs mer »Adam Thulin, Sveriges Mästerkock 2022, bjuder på en enklare variant av förrätten han lagade i finalen: Smörstekta pilgrimsmusslor med Sandefjordsås.
Läs mer »En elegant och god fiskrätt bestående av torskrygg med blåmusselsås, smörfräst purjolök, musslor och semitorkade plommontomater. Servera med att glas riesling från Robert Weil.
Läs mer »Ett somrigt och annorlunda recept på flädermarinerad lax från kokboken "Festliga Bufféer" av Linda Letelier Hansson. Perfekt att servera på vilken buffé som helst.
Läs mer »