Rocca di Montemassi - traditionell vinegendom i Toscana.

Rocca di Montemassi är en traditionell lantegendom i Toscana med vinodlingar, sädesfält, trädgårdar och djurhållning.

Vingård

I hjärtat av vinområdet Maremma nära den toscanska kusten hittar vi mönsteregendomen Rocca di Montemassi. Närmare bestämt i det vackra landskapet vid byn Roccastrada. Egendomen som ägs av familjen Zonin sedan 1999 förfogar över 430 hektar mark där 180 hektar är vinodlingar.

Vingårdarna ligger på kullar eller på sluttningar. Förutsättningarna är ypperliga med den svala havsbrisen som kommer in från Medelhavet. Här odlar man druvorna sangiovese, cabernet sauvignon, cabernet franc, vermentino, merlot, syrah, petit verdot och viogner.

Certifierade enligt Equitas

Vinegendomen är mycket långt framme vad det gäller hållbarhetsarbete och är certifierade enligt Equalitas. Man har bevarat 28 hektar av skogar och har många olika projekt för att främja lokal flora och fauna. Det har även anlagts en konstgjord sjö som samlar upp regnvatten. Då behöver man inte belasta grundvattnet när det blir nödvändigt med bevattning.  Rocca di Montemassi fungerar mycket som en traditionell lantegendom i Toscana då man både har vinodlingar, sädesfält , trädgårdar och djurhållning, där det finns både grisar, åsnor och framförallt långhornade Maremma kor.

Vin från Rocca di Montemassi

Rocca di Montemassi Toscana Sangiovese, Box 3000ML

309,00 kr


Rocca di Montemassi Toscana Sangiovese har en fin fruktig doft med inslag av körsbär, fat mjölkchoklad, jordgubbar samt stråk av lakrits. Smaken är fruktig med inslag av körsbär, blåbär, skogshallon, fat och kryddor. Vinet passar till grillade medelkraftiga rätter, pizza, pasta men även som sällskapsvin.

Zonin vingård

Zonin


Det hela började 1821 när familjen Zonin började odla druvor i Gambellara som ligger i Venetien mellan Verona och Vicenza.

Läs mer »