Ett recept från Simon Difford från The Cabinet i London. Att addera rom till denna gindrink är genialt – det ger en fin rondör av sötma och vanilj. Rommen ger också en flirt till brittiska flottan.
Ett recept från Simon Difford från The Cabinet i London. Gimletreceptet fastställdes av Örjan Westerlunds tidigare cocktail-guide Harry MacElhone på Harry’s Bar. Lika delar gin och Rose’s Lime sa han. Glöm det. Lite rom på toppen gör tricket. Att addera rom är genialt – det ger en fin rondör av sötma och vanilj. Rommen ger också en flirt till brittiska flottans användning av båda spritsorterna.
3 cl Hernö Navy Strength Gin
4 cl Rose's Lime
1 cl färskpressad limejuice
1 cl Barracuda Silver
Rör ingredienserna, servera i tumblerglas fyllt med krossad is.
Garnera med millimetertunt skuren limeskiva.
Vill du ha en elegantare version så serverar du drinken isrörd - men utan is och bara garnerad med lite lime i ett cocktailglas.
Finland
258 kr
Barracuda Silver Rum har en fyllig doft med en ren och klar romkaraktär. Fruktig smak med inslag av arrak, gräs och vanilj.
Vi välkomnar vår nye krönikör, dryckesexperten Örjan Westerlund, som här djupdyker i gin, förbudstidens barliv och drinkens födelse.
Läs merÖrjan Westerlund om rommens historia när sjömännen betalades med en halvpint rom per dygn! Lär dig om tillverkning, lagring och kul kuriosa om rom.
Läs merDry Martini - en mytomspunnen klassiker som florerar mycket inom populärkulturen. Den finns i många olika varianter men här får du receptet på en klassisk "drajja".
Läs merTina Shine listar tio riktiga drinkklassiker som alltid går hem. Vad sägs om Whisky Sour, Dry Martini, Margarita eller varför inte en White Russian?
Läs mer