Slånbärssnaps.

Cecilia Björk Tengå delar med sig av sitt recept på slånbärssnaps. Receptet är hämtat ur hennes bok "Sylta, safta & lägg in: ta vara på naturens skafferi".

Slånbärssnaps

70 cl

0 h 5 min

Detta är en perfekt julsnaps. Slånbären kan skördas sent på hösten, dra i brännvin i några veckor och låt sedan mogna lagom till högtiden. Snapsen känns rätt mild tack vare den aromatiska bärsmaken. Bären bör plockas efter att de blivit frostnupna – då blir de sötare och den beska smaken försvinner. Men det går också bra att plocka dem före frosten och sedan låta dem få frostknäppen något dygn i frysen i stället.Receptet är hämtat ur Cecilia Björk Tengås kokbok "Sylta, safta & lägg in: ta vara på naturens skafferi".

Recept: Cecilia Björk Tengå

Mia Gahnes midsommarsnapsMia Gahnes midsommarsnaps.

Mia Gahne ger här sitt recept på midsommarsnaps!

Läs mer
RabarbersnapsJonas rabarbersnaps - krydda egen snaps.

Läcker rabarbersnaps som är en perfekt gå-bort-present till den som uppskattar ädla drycker. Förbered 24 h innan den ska drickas.

Läs mer
Kryddor till snapsenKrydda egen snaps.

Krydda din egen snaps! Här tipsar Jonas Odland som är Master Blender på O.P. Anderson Distillery om två olika sätt att krydda snapsen - beroende på hur bråttom du har.

Läs mer
två cocktailglas med blåbärssourBlåbärssour.

Ta tillvara på skogens blåbär och blanda en välkomponerad blåbärssour. 

Läs mer